Advocaat: ''Ik zal twee, drie of vier keer langs de lijn staan''

Advocaat: ''Ik zal twee, drie of vier keer langs de lijn staan''

Dick Advocaat gaat Feyenoord de komende weken adviseren en observeren. Dat doet de ervaren trainer door bij wedstrijden én trainingen van de Rotterdammers aanwezig te zijn. Advocaat belooft dat hij niet in trainingspak op het veld zal staan.

''Nee, ik sta vanaf deze week bij zoveel mogelijk trainingen langs de lijn,'' zegt hij in het Algemeen Dagblad. ''Dat hoeft toch niet in trainingspak? Ik heb geen enkele ambitie meer om trainer van Feyenoord te zijn, ik wil alleen Giovanni van Bronckhorst helpen.Ik zal twee, drie of vier keer per week langs de lijn staan, dat bepaal ik zelf.''

''Daarnaast zal ik de wedstrijden bekijken. Dingen die mij opvallen, zal ik delen met Van Bronckhorst. Nee, ik ben niet gekomen om koffie te drinken met spelers. Al bestaat de kans dat ik na een training best eens iemand zal aanschieten om te vragen naar de bedoeling achter een bepaalde actie. Deze grote club moet weer omhoog op de ranglijst en het bekertoernooi kan nog een prachtige prijs opleveren. Daar moet alles nu op gericht zijn.

Kan Advocaat wel rustig trainingen observeren bij een volksclub als Feyenoord, waar veel publiek langs de kant staat? ''Ik vind wel een plekje waar ik rustig kan kijken. Desnoods aan de rand van het veld. Nee, verder kom ik niet. Dat is het terrein van Van Bronckhorst. Het is niet zo dat ik hem al langer adviseerde. Dat las ik ook hier en daar, maar dat is complete onzin. Ik heb hem alleen gesproken toen hij het aanbod kreeg om hoofdtrainer te worden. 'Die kans mag je nooit voorbij laten gaan', heb ik toen gezegd. Hoe moeilijk het ook kan zijn.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties