''Daar hoeft Giovanni helemaal niet bang voor te zijn''

''Daar hoeft Giovanni helemaal niet bang voor te zijn''

De technische staf van Feyenoord zal de komende periode worden ondersteund door Dick Advocaat. Dat heeft de club zojuist bekend gemaakt via hun website. Via RTV Rijnmond reageert de oud-bondscoach van het Nederlands Elftal op het nieuws.

"Ik ga Giovanni en de staf ondersteunen", begint Advocaat, die geen ambitie heeft om hoofdtrainer te worden van Feyenoord. "Ik ben een vrij man en dit kwam mooi uit. Het is op dit moment stil bij ADO Den Haag met die Chinese meneer, dus ik doe het tot het einde van het seizoen. Ik moet nog zien wat ik Giovanni precies kan aanreiken, dat ga ik ook zien. Dat bekijken we samen door middel van trainingen en wedstrijden."

"De benadering is via Martin van Geel gegaan. Ik heb zelf ook al met Giovanni gesproken, het gesprek heeft ook met Martin en Giovanni plaatsgevonden. Het gaat vooral om Gio. De reden is ook zonder meer dat ik een goede band met hem heb. Ik ga niet op het veld te zien zijn, ik zal alleen maar langs de kant te zien zijn. Het is ook niet zo dat het kriebelt en dat ik zelf meer invloed wil hebben. Daar hoeft Giovanni helemaal niet bang voor te zijn."

Advocaat gaat niet via de media in op de problemen van Feyenoord. "Wat er aan scheelt? Ik ben niet iemand die dat via de radio of wat dan ook gaat vertellen. Ik ben een klankbord, de staf en ik kunnen beiden wat zeggen. Dan kijken we ook of we eruit kunnen komen. Er zijn ook weinig mensen die hadden verwacht dat ik Feyenoord zou gaan helpen. Ik zat er al twee keer dicht bij. Nu heb ik een rol en tot het einde van mijn carrière lijkt me dat ook leuk."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties