''Iedereen loopt maar door elkaar, als een kip zonder kop''

''Iedereen loopt maar door elkaar, als een kip zonder kop''

Willem van Hanegem ziet het gerommel van Feyenoord in de Eredivisie met bloedend hart aan. De iconische oud-speler en –trainer van de Rotterdammers zag de laatste weken zeven nederlagen op rij gestalte krijgen voor de geplaagde club en baalt daar als een stekker van. Hij hoopt dat het gauw afgelopen is met de malaise.

Presentator Jack van Gelder vroeg Van Hanegem tijdens de tv-show Peptalk van Ziggo Sport welke emotie de resultaten van Feyenoord bij hem oproepen: verdriet, boosheid of verbazing. "Alles", antwoordde de Kromme. "Of ik er over wil praten? Tja, doe maar. We hebben met z’n allen vanaf het begin al gezegd, een heleboel mensen deden dat: ‘hee, ze spelen niet zo goed’. En elke keer hoorde je Kuyt of de trainer dat het geweldig ging."

Van Hanegem vindt dat Feyenoord de nodige keren geluk had en dat de stapjes die gezet werden wel heel klein waren. Hij vindt dat het alleen maar bergafwaarts is gegaan met zijn club. "Het was elke keer ‘die erin, die eruit’. Als je nu kijkt... niemand weet wat-ie aan het doen is", legt de oud-speler en -trainer uit. "Ik kan me niet voorstellen dat ze niet voldoen aan de opdracht van de trainer. Of ze moeten Oostindisch doof zijn."

"Iedereen loopt maar door elkaar, als een kip zonder kop", vervolgt Van Hanegem. "Nou staat Kuyt in de spits, maar hij krijgt ook geen ondersteuning van één van de drie middenvelders. Dan zie je El Ahmadi daar weer lopen en Vilhena op rechts... er is geen touw aan vast te knopen", verzucht de oud-coach. Komende zondag probeert Feyenoord thuis tegen Roda JC het tij te keren. Anderhalve week geleden won men van de Limburgers in het bekertoernooi.

Klik hier voor een video van Van Hanegem bij PepTalk

Lees meer over
Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties