''Dan hebben we zelfs een uitstekend jaar gedraaid''

''Dan hebben we zelfs een uitstekend jaar gedraaid''

Inmiddels is Feyenoord weer een wedstrijd verder en ook die wisten de Rotterdammers niet in winst om te zetten. Dit keer was het Zwolse PEC te sterk (3-1). Twee dagen na de pijnlijke nederlaag tegen Ajax interviewde het magazine van de Feyenoord Supportersvereniging - 'Hand in Hand' - Rick Karsdorp (21). Wanneer hij het perscafé binnenkuiert weet hij wat hem te wachten staat. Zes verliesbeurten op rij, waar ligt dat precies aan? Hoe gaan we het tijd keren?

Je zult wel moe worden van de vraag, maar hoe kan dit allemaal?
"Weet ik niet. Het is moeilijk om er hier zo even de vinger op te leggen. Als ik wist hoe het kwam, had ik het gelijk veranderd. Het enige dat ik weet is dat we er steeds voor gaan met z'n allen. We werken hard om die ommekeer weer voor elkaar te krijgen."

Maar jullie begonnen zo goed in de eerste seizoenshelft. Dan weet je toch wel wat er nu anders gaat op het veld?
"Voor ons is het net zo lastig als voor de fans. Ik snap dat ze teleurgesteld zijn, maar ik kan niks met die vragen over de oorzaak van die serie nederlagen. Mensen denken steeds dat wij de oplossing wel even klaar hebben liggen, maar dat is gewoon niet zo. Wat ik al zei: dan hadden we het wel veranderd. En dan had ik het ook wel gezegd. Nu lees ik dat wij weinig te melden hebben omdat we steeds dezelfde antwoorden geven. Ja, hallo, wat wil je dan? We krijgen steeds dezelfde vraag en dus geven we steeds hetzelfde antwoord."

Jij zult nooit eerder zo vaak op rij verloren hebben met Feyenoord.
"In de jeugd hadden we soms wat slechte weken. Ik zat niet in de beste lichting en we verloren dan twee of drie keer. Maar zes keer, nee, dat is me nooit gebeurd. Het is niet anders, we moeten er vol voor blijven gaan. Ik blijf erbij dat het nog een heel mooi seizoen kan worden."

Met de beker en de derde plaats eindigt het jaar nog best goed.
"Dan hebben we zelfs een uitstekend jaar gedraaid. Kijk nou eens hoe we de eerste seizoenshelft gespeeld hebben. En kijk nou eens hoe lang het geleden is dat Feyenoord een prijs gewonnen heeft. In 2008, dat is dus acht jaar terug. We kunnen geschiedenis schrijven met dit elftal. En daar zijn we ons echt wel van bewust. Twee keer thuis vlammen en we hebben die cup. Zo simpel is het en daar gaan we voor."

Na het gewonnen bekerduel bij Roda JC kwam jij letterlijk van het veld gestrompeld. Wegen de laatste loodjes van dit seizoen erg zwaar, fysiek en mentaal?
"We hadden net 120 minuten gevoetbald. Op kunstgras, dat moet je ook niet vergeten. Ik was echt kapot op dat moment, maar tegen Ajax kon ik er weer vol tegenaan. Ik heb geen moment last gehad van die wedstrijd tegen Roda JC. Verder ben ik niet het type dat gebukt gaat onder stress. Ik weet dat er veel op het spel staat maar heb geen last van spanning. Nooit gehad ook, ik sta sterk in m'n schoenen. Ik heb nooit last van wedstrijdspanning gehad. Zelfs geen gezonde spanning."

Lees meer over
Rick Karsdorp
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties