FSV eert Coen Moulijn met herdenkingsplaquette

FSV eert Coen Moulijn met herdenkingsplaquette

In Het Oude Noorden van Rotterdam staat, op een steenworp afstand van 'het muurtje van Moulijn' (Bloklandstraat 14) het geboortehuis van de befaamde linksbuiten van Feyenoord. Coen Moulijn werd daar op 15 februari 1937 geboren en overleed in 2011 vrij plotseling ten gevolge van een herseninfarct. Vandaag zou het clubicoon 79 jaar zijn geworden.

Aan de gevel van zijn geboortehuis is sinds kort een herdenkingsplaquette bevestigd, in opdracht van en bekostigd door de Feyenoord Supportersvereniging (FSV), natuurlijk in nauw overleg met mevrouw Adri Moulijn en woningcorporatie Woonstad.

Op de plaquette van plexiglas staat Moulijn, voetballend in zijn gloriedagen bij Feyenoord. De data die erop staan, verwijzen naar zijn voetbalcarrière bij de Rotterdamse club en zijn geboorte- en overlijdensdatum.

Mevrouw Moulijn en oud verzorger Gerard Meijer bekeken de plaquette aan de gevel vandaag voor het eerst. Beiden zijn onder de indruk en vinden het een prachtig gebaar van de FSV. "Als Coen eens wist hoeveel hij voor mensen heeft betekend en wat er nog steeds voor hem wordt gedaan dan zou hij zo ontzettend trots zijn", sprak Adri Moulijn, "Ik dank jullie wel". Gerard Meijer vulde haar aan met de gemeende woorden, "Als er één is die het verdient Adri, dan is Coen het wel!"

De Feyenoord Supportersvereniging en Woonstad zouden graag zien dat er door de Rotterdamse gemeente een wandelroute door Het Oude Noorden word aangelegd. Een wandelroute die bij het woonhuis van Moulijn begint, leidt langs 'het muurtje van Moulijn' en naar andere geboortehuizen van bekende Nederlandse (en Rotterdamse) voetballers, onder wie Faas Wilkes, Wim Jansen en Jan Boskamp. Natuurlijk zullen ook die huizen moeten worden voorzien van herdenkingsplaquettes. De FSV en Woonstad denken hier graag over mee.

FSV eert Coen Moulijn met herdenkingsplaquette
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties