Boskamp: ''Een betonnen blok voor onze kop''

Boskamp: ''Een betonnen blok voor onze kop''

Jan Boskamp werd maandagochtend opnieuw somber wakker. Zijn Feyenoord verloor voor de zevende maal op rij. De voetbalanalist kijkt al voorzichtig uit naar het volgende seizoen, want alleen de beker kan de huidige voetbaljaargang nog glans geven.

''Volgend jaar gaan we er toch weer voor, elk jaar weer geloven we er weer in. Het is net alsof we een betonnen blok voor onze kop hebben. De eerste periode onder Fred Rutten was het ook heel goed en vervolgens ging het het toch weer mis … een soort vicieuze cirkel'', oordeelt Boskamp op Soccernews.nl.

De oud-Feyenoorder wil meer verdedigende zekerheid. ''We denken nog steeds dat we een topclub zijn, nou, dat zijn we dus niet meer. Dat is ook helemaal geen schande, dan ga je een ploeg bouwen. Maar dan moet je wel bepaalde principes hebben, zodat je ervoor zorgt dat niet iedereen uit positie loopt en vervolgens kun je wat neerzetten. Dan is het een stukje makkelijker voetballen.''

Boskamp zou Ron Vlaar volgend seizoen graag terugzien in De Kuip. ''Maar je weet niet of daar iets geknapt is, hè? Het zou zomaar kunnen dat hij niet meer wil. Maar een verdediging met Botteghin en Vlaar, twee van die slopers, ik zie het wel voor me! Feit blijft dat we op dit moment ontzettend knullig staan te verdedigen. Het is een cliché, maar je moet met zijn allen aanvallen, maar het ook achterin dichthouden.''

Lees meer over
Eric Botteghin
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties