Feyenoord Onder 19 lijdt geflatteerde nederlaag bij AZ

Feyenoord Onder 19 heeft zaterdag met 3-0 verloren van AZ. De ploeg van trainer Marcel Koning kreeg de doelpunten op ongelukkige momenten tegen en kon zelf niets uitrichten. Ook Onder 18 leed een nederlaag. Het elftal van trainer Jan Gösgens was in Zuid-Limburg niet veel minder dan Roda JC Onder 19, maar stond uiteindelijk toch met lege handen. Onder 17 won wel, mede dankzij twee doelpunten van Tahith Chong. Op Varkenoord werd Vitesse Onder 17 verslagen: 3-1. Onder 16, dat met 0-3 verloor van PSV, wacht nog altijd op de eerste overwinning in 2016. Onder 15 won, na een spektakelstuk in Arnhem, van Vitesse (2-3). Onder 14 boekte een zege op AZ Onder 14 (2-1), terwijl Onder 13 bij Willem II op een gelijkspel bleef steken: 1-1.

Feyenoord Onder 19 onderuit tegen AZ
Feyenoord Onder 19 heeft zaterdag met 3-0 verloren bij AZ Onder 19. Het elftal van trainer Marcel Koning keek halverwege tegen een 1-0 achterstand aan en zag de thuisploeg uit Alkmaar al snel na rust op 2-0 komen. In de eerste tien minuten waren de Rotterdamse bezoekers zoekende. AZ trachtte Feyenoord onder druk te zetten, maar slaagde daar niet in. In het vervolg van de eerste helft hadden de gasten de overhand. ‘Via Rashaan Fernandes en Gustavo Hamer kregen we twee schietkansen’, vertelde Koning. ‘Helaas scoorde AZ na een half uur na een snelle omschakeling.’

Direct na de pauze kwam AZ opnieuw tot scoren. Koning: ‘Een rotmoment, omdat we AZ onder druk probeerden te zetten. Overigens maakten zij dat doelpunt op fraaie wijze, want Justin Bijlow was kansloos na een mooie lob. Na die 2-0 zijn we met vier spitsen gaan spelen.’

Via Nigel Robertha en invaller Mans Herrmann kreeg Onder 19 na de 2-0 nog wel mogelijkheden op de aansluitingstreffer, maar deze bleef uit. In de slotminuut liepen de Alkmaarders uit naar de geflatteerde 3-0. ‘Zij scoorden op de goede momenten en wij scoorden niet’, concludeerde Koning.

AZ Onder 19 – Feyenoord Onder 19 3-0
32’ 1-0
51’ 2-0
90’ 3-0

Opstelling Feyenoord Onder 19: Bijlow; Kingsale, Hammouti, Knoester, Absalem; Van der Meer (79’ Van Haaren), Hamer, Hansson (59’ Slabbekoorn); Den Hoedt (59’ Herrmann), Robertha en Fernandes (86’ Korporaal).

Feyenoord Onder 18 ongelukkig onderuit in Zuid-Limburg
Feyenoord Onder 18 heeft weinig plezier beleefd aan het uitduel met Roda JC Onder 19. De Rotterdammers waren in Zuid-Limburg zeker niet minder dan de thuisploeg, maar keerden wel zonder punten huiswaarts: 3-1. ‘We hebben goed gespeeld, maar hadden pech’, aldus Feyenoord-trainer Jan Gösgens.

Onder 18, dat vanwege blessures heel wat spelers moest missen, deelde in de openingsfase wat speldenprikjes uit. Verdediger Robin Zwartjens kreeg een aantal goede mogelijkheden via kopballen, maar zag zijn inzetten gestopt worden. Na een kwartier kwamen de Rotterdammers alsnog op voorsprong via Shamir de Jesus. ‘Onze speelwijze, met verdedigers Noah Barendse en Clarence Bijl op het middenveld, pakte goed uit’, vertelde Gösgens. Toch kwam Roda JC al snel langzij. Feyenoord-doelman Ramon ten Hove zag de bal tot zijn verbazing op de lat belanden, waarna hij in de rebound geklopt werd. ‘Vlak daarvoor hadden wij pech, want bij een situatie waarbij de Roda-keeper over de bal schopte, ging ‘ie op de paal’, aldus Gösgens.

Onder 18, dat de tegenstander via Feyenoord-speler Noah Barendse nog voor rust op 2-1 zag komen, ging in het tweede bedrijf op zoek naar de gelijkmaker. Gösgens: ‘We hebben er echt alles aan gedaan en zijn heel dominant geweest. Tot heel veel kansen zijn we echter niet gekomen, omdat Roda goed verdedigde.’ In de absolute slotfase deelden de Limburgers de genadeklap uit door een strafschop, na een overtreding van Feyenoord-keeper Ten Hove, te benutten: 3-1.

Roda JC Onder 19 – Feyenoord Onder 18 3-1
16’ 0-1 Shamir de Jesus
18’1-1
30’ 2-1
90+2’ 3-1 (penalty)

Opstelling Feyenoord Onder 18: Ten Hove; Elmensdorp (70’ Koomen), Sinteur, Zwartjens, De Sterke; Roffelsen, De Jesus (53’ Guezen), Bijl (85’ Hempenius); Franse, Barendse en Roeleveld.

Feyenoord Onder 17 na rust langs Vitesse Onder 17
Feyenoord Onder 17 is ook na vier wedstrijden nog zonder nederlaag. De ploeg van oefenmeester Cor Adriaanse nam zaterdag na rust afstand van Vitesse Onder 17: 3-1. Namens de Rotterdammers kwam Tahith Chong in het tweede bedrijf twee keer tot scoren.

Wat Onder 17 in de eerste helft liet zien, stemde trainer Adriaanse niet tevreden: ‘Het was voor rust heel onrustig. We kwamen via een knappe kopbal van Dylan Vente, die werd bediend door Tyrell Malacia, wel op voorsprong. Maar daarna zakten we ver terug. Het baltempo was veel te laag en daardoor leden we ook veel balverlies.’

Vitesse, dat na een fout in de Feyenoord-verdediging al snel na de openingstreffer op gelijke hoogte kwam, zag na de pauze dat de thuisploeg zich aardig herstelde. Adriaanse: ‘Het baltempo ging omhoog en we vonden na de pauze wel de vrije man.’ Feyenoord-aanvaller Tahith Chong kroonde zich uiteindelijk tot matchwinner door beide doelpunten voor zijn rekening te nemen. Een kwartier na rust rondde hij eerst een voorzet van Mohamed Choukoud goed af, waarna hij Feyenoord acht minuten later in veilige haven bracht. Bij Feyenoord maakte Cheick Toure na een maandenlange revalidatie zijn rentree.

Feyenoord Onder 17 – Vitesse Onder 17 3-1
5’ 1-0 Dylan Vente
13’ 1-1
55’ 2-1 Tahith Chong
63’ 3-1 Tahith Chong

Opstelling Feyenoord Onder 17: Beukers; Reith, Van Wetten (75’ Van Weten), Blesgraaf, Malacia (72’ Van der Ende); Wehrmann, Van Mullem, Choukoud (60’ El Bouchataoui); Kubilinskas (53’ Toure), Vente en Chong.

PSV Onder 16 laat Feyenoord Onder 16 kansloos
Onder 16 wacht nog altijd op de eerste overwinning in 2016. Het elftal van trainer Edwin de Graaf, dat met slechts een punt hekkensluiter is in de kampioenspoule, werd in de eerste helft kansloos gelaten door PSV (0-3) en kon na rust niets meer uitrichten. Omdat ook de Eindhovenaren in de tweede helft niet tot scoren kwamen, bleek de ruststand de eindstand: 0-3.

Onder 16, dat veel spelers miste vanwege blessures en schorsingen, kwam al snel op achterstand. Vanaf ruim veertig meter schoot een van de Eindhovenaren op fantastische wijze raak: 0-1. Twintig minuten later volgde het tweede PSV-doelpunt. ‘Beide treffers vielen doordat wij onnodig balverlies leden en met alle spelers in voorwaartse richting waren’, analyseerde coach De Graaf, die PSV op slag van rust ook de 0-3 zag maken. ‘Ook daar verloren we de bal weer volkomen onnodig.’

Na de pauze bleven doelpunten uit. De Graaf: ‘We hebben in de tweede helft nog redelijk gespeeld. We kregen wat kansen via Rodney Huijgen en Lutsharel Geertruida, maar konden eigenlijk geen vuist maken. We hebben in ieder geval de nul weten te houden. Het is zaak dat we keihard blijven knokken met z’n allen en ik ben ervan overtuigd dat de punten dan vanzelf gaan komen.’

Feyenoord Onder 16 – PSV Onder 16 0-3
4’ 0-1
24’ 0-2
40’ 0-3

Opstelling Feyenoord Onder 16: Koorevaar; Van den Ende, De Kubber (64’ Wong-Si-Kwie), Lewis, Aslan; Geertruida, Huijgen, Kokcu; Bibuljica (58’ Van Ewijk), Kalentjev (41’ Reemst), Amadin.

Feyenoord Onder 15 verslaat Vitesse in spektakelstuk
Feyenoord Onder 15 heeft drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Vitesse Onder 15 (2-3). In Arnhem maakten beide ploegen er een waar spektakelstuk van. ‘Ik ben heel tevreden over het vertoonde spel van mijn ploeg en heb ook van het voetbal van Vitesse genoten’, aldus trainer Jeffrey Oost.

In de openingsfase lag het initiatief bij de thuisploeg. Een aantal kansen werd gecreëerd, maar Arnhemse doelpunten bleven uit. ‘Daarna namen wij het initiatief langzaam over’, vertelde Oost. Dat resulteerde in het openingsdoelpunt van Pepijn Doesburg, die na goede passes van Marouan Azarkan en Wouter Burger in scoringspositie kwam. Nog voor de kantenwisseling vergrootte Feyenoord die voorsprong, nadat Azarkan knap raak volleerde uit een puntgave voorzet van Crysencio Summerville: 0-2.

Na de pauze kwamen de gastheren sterk uit de kleedkamer. In de duels waren de Vitesse-spelers net wat scherper, waardoor zij de overhand hadden in het begin van het tweede bedrijf en de aansluitingstreffer produceerden. Feyenoord-invaller Mohamed el Karbachi (1-3) gaf zijn ploeg weer wat adem, maar amper een paar minuten later stond het alweer 2-3. Hoewel Vitesse in de tweede helft ook nog de paal en lat geselde, bleef Onder 15 overeind. ‘En daar ben ik uiteraard tevreden over’, aldus Oost.

Vitesse Onder 15 – Feyenoord Onder 15 2-3
12’ 0-1 Pepijn Doesburg
25’ 0-2 Marouan Azarkan
57’ 1-2
61’ 1-3 Mohamed el Karbachi
63’ 2-3

Opstelling Feyenoord Onder 15: Van den Berg; Van Leeuwen (42’ Den Haan), Hoogenboom, Bogarde, Yates (42’ Hartman); De Mooij, Gündüz, Burger; Doesburg (50’ El Karbachi), Summerville en Azarkan.

Feyenoord Onder 14 terecht voorbij AZ
Feyenoord Onder 14 heeft zaterdag zijn eerste overwinning in de kampioenspoule geboekt. De ploeg van trainer Daniel van der Meulen rekende af met AZ, dat vooraf nog zonder puntverlies was. ‘Een verdiende en broodnodige overwinning’, aldus Van der Meulen.

Feyenoord, waar Twan van der Zeeuw vanwege een schorsing ontbrak, begon goed aan het treffen met de bezoekers uit Alkmaar. Door vroeg druk te zetten werd de bal vaak snel veroverd en ontstonden er wat mogelijkheden voor het AZ-doel. Na twintig minuten opende Feyenoord de score, nadat doelman Vladimir Sikanic Stan Maas goed diep stuurde. Zijn voorzet werd door Abdel Belarbi tot doelpunt gepromoveerd. ‘Een uitstekende goal’, zag Van der Meulen. ‘Dat is precies hoe wij het willen.’

Toch was de wedstrijd halverwege weer in evenwicht. Een fout in de Rotterdamse defensie leidde de gelijkmaker van de uitploeg in. ‘Maar na rust was het spelbeeld nagenoeg hetzelfde. Weer begonnen wij sterk en via Abdel kregen we al een goede kans op de 2-1. Die volgde niet veel later’, aldus Van der Meulen, die zag dat de dreigende Stan Maas onreglementair werd gestopt in het zestienmetergebied en Tiago Cukur de 2-1 tegen de touwen schoot. In de slotfase lieten de Rotterdammers het na om AZ op een ruimere nederlaag te trakteren. ‘Maar voor het goede gevoel is het belangrijk dat we vandaag gewonnen hebben’, concludeerde de Feyenoord-coach, die aankomende woensdag met zijn spelers oefent tegen Arsenal.

Feyenoord Onder 14 – AZ Onder 14 2-1
20’ 1-0 Abdel Belarbi
24’ 1-1
48’ 2-1 Tiago Cukur (penalty)

Opstelling Feyenoord Onder 14: Sikanic; Papendrecht, Brugman, Dalen, Esajas; Naujoks, Valk, Omgba; Belarbi, Cukur (51’ Axt), Maas.

Feyenoord Onder 13 en Willem II spelen gelijk
Feyenoord Onder 13 is in Tilburg niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Het elftal van trainer Gaston Taument kwam, ondanks een vroeg doelpunt van Tyrell Tearr, in de eerste helft niet goed voor de dag. Na de pauze beschikten de Rotterdammers niet over de stootkracht om opnieuw op voorsprong te komen.

Onder 13 kwam in het eerste bedrijf niet goed voor de dag. ‘Ik vond het van onze kant heel mak en slap’, vertelde Feyenoord-coach Gaston Taument, die zijn ploeg tegen de verhouding in wel op voorsprong zag komen via Tyrell Tearr. ‘Willem II legde veel meer arbeid in de wedstrijd. In de rust heb ik ingegrepen door wat jongens te wisselen.’

Na rust herstelde Feyenoord zich enigszins. Taument: ‘Er zaten wel wat betere momenten bij, maar de echte stootkracht ontbrak. Alleen Kars van Veldhoven kreeg, na een steekbal van Milan Hokke, nog een goede kans op de 1-2.’

In de absolute slotfase moest invaller Guus Baars aan de noodrem trekken, waardoor Feyenoord met tien spelers door moest. Willem II, dat even daarvoor de paal nog had geraakt, profiteerde niet van die overtalsituatie. ‘De echte inzet ontbrak vooral voor rust. Op zestig procent kunnen wij geen wedstrijden winnen’, concludeerde Taument.

Willem II Onder 13 – Feyenoord Onder 13 1-1
17’ 0-1 Tyrell Tearr
22’ 1-1

Opstelling Feyenoord Onder 13: Kroesen; Jen Hong Li, Owusu (31’ Baars), Hartjes, Rijnja; Hokke, Roels (31’ ‘t Zand), Van der Linden; Bodo (31’ Van Veldhoven), Tearr, Christoffel (45’ El Massoudi).