Klassieker zonder uitfans: ''Eerder doden dan voetbalfeest''

Klassieker zonder uitfans: ''Eerder doden dan voetbalfeest''

''Nooit meer uitfans bij de Klassieker'', kopt De Telegraaf vrijdagavond. Journalist Marcel van der Kraan bespeurt geen enkel draagvlak meer bij gemeenten, politie en clubs voor een vol uitvak bij het beladen duel tussen Feyenoord en Ajax.

Bij de Klassieker van afgelopen weekend werd een bruine opblaaspop met een shirt van Vermeer opgehangen in de ArenA. Dat is niet alleen een bedreiging richting de Feyenoord-doelman, maar ook nieuwe (on)bewuste provocatie richting de aanhang van de Rotterdammers, schrijft de krant.

Al sinds 2009 mogen supporters van Feyenoord en Ajax hun club niet meer achterna reizen in de kraker tussen beide ploegen. Dat levert de gemeenten een meevaller van één miljoen euro op, aangezien er minder politie ingezet moet worden. Beide clubs kunnen bovendien extra kaarten in de verkoop doen voor de eigen supporters en dat levert tonnen euro's extra op.

'Mediation' werkte al niet tussen beide kampen en van toenadering is dan ook geen enkele sprake. De Telegraaf besluit: ''Na deze week is het voor iedereen duidelijk dat nieuwe confrontaties in het stadion tussen beide aartsrivalen eerder tot doden dan tot voetbalfeest zullen leiden.''

Lees meer over
Kenneth Vermeer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties