Dader 'Vermeer-pop' vandaag alweer vrijgelaten

Dader 'Vermeer-pop' vandaag alweer vrijgelaten

De 26-jarige man die zondag tijdens de klassieker tussen Ajax en Feyenoord een Vermeer-pop aan een strop toonde in de ArenA, is dinsdag weer vrijgelaten. Dat heeft de rechter-commissaris dinsdag bepaald. De motivatie daarvan is nog onbekend, zo meldt het ANP.

De rechter-commissaris moest vandaag beslissen of de man nog twee weken vast zou blijven zitten en of hij in die periode al berecht wordt. Het OM wil graag dat de man via dit zogeheten snelrecht wordt vervolgd. De Wageninger werd direct na de wedstrijd gearresteerd en in de cel gezet.

UPDATE 18:33 | Er zitten enkele voorwaarden verbonden aan de vrijlating, meldt AT5. De dader zal onder toezicht komen te staan van reclassering en wordt acht weken nauwlettend in de gaten gehouden. Vervolgens zal er een reclasseringsrapport worden opgemaakt. Volgens het OM kan de man daarna pas voor de politierechter worden gebracht.

Lees meer over
Kenneth Vermeer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties