Identiteit van man achter 'Vermeer-pop' bekend

Identiteit van man achter 'Vermeer-pop' bekend

De man die zondag tijdens de wedstrijd Ajax-Feyenoord een pop die Kenneth Vermeer moest voorstellen aan een strop liet bungelen is een 26-jarige man uit Wageningen. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dat maandag naar buiten gebracht, zo bericht het ANP.

De man werd meteen na de wedstrijd gearresteerd en vastgezet om zijn walgelijke actie, waarvan grote schande werd gesproken op social media, op televisie en een dag later in alle ochtendbladen. De man kreeg al een stadionverbod en zit nu nog vast en zal woensdag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris in Amsterdam. Dan moet duidelijk worden wat voor straf de inwoner van Wageningen staat te wachten.

De pop aan de strop vormde het dieptepunt na een reeks spreekkoren aan het adres van doelman Vermeer. Die maakte voor aanvang van het seizoen 2014/15 de overstap van Ajax naar Feyenoord. Bij een eerdere terugkeer in Amsterdam werd hij niet zo vijandig bejegend als zondag gebeurde.

Lees meer over
Kenneth Vermeer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties