Karsdorp: ''Vanuit de jeugd ben je dat niet gewend''

Karsdorp: ''Vanuit de jeugd ben je dat niet gewend''

Rick Karsdorp zit momenteel niet in de beste fase van zijn carrière. De verdediger van Feyenoord begon sterk en was vaak belangrijk voor zijn ploeg met een assist, maar de laatste weken loopt het niet. Een gebrek aan vertrouwen wil Karsdorp het niet noemen. ''Nee, helemaal niet,'' vertelt hij aan VoetbalPrimeur.nl.

"Tegen Ajax moet ik misschien nog wat harder zijn dan normaal, omdat dit bikkelwedstrijden zijn. Maar verder kwam er voor mij persoonlijk niet meer spanning bij kijken dan normaal. Natuurlijk is deze periode, met zes nederlagen op rij, voor mij als jonge jongen ook wel moeilijk. Vanuit de jeugd ben je dat niet gewend. Dat is klote, dat kan ik ook namens de andere jongens zeggen. Mijn vader, vriendin en vrienden steunen me ook en zijn ervan overtuigd dat het goed komt."

De verdediger kijkt ook kritisch in de spiegel. "Mijn eigen spel is ook wat minder de laatste tijd. Voor mijn blessure was ik ook wat belangrijker met assists en kwam er wat meer gevaar van me af. Dat is nu allemaal wat minder. Maar ik sta best wel sterk in mijn schoenen en zal nooit met angst op het veld op stappen. Anders zou ik wel tegen de trainer zeggen dat hij me niet op moet stellen. Natuurlijk hebben we een mokerslag gekregen door die zes nederlagen op rij en deze tegen Ajax is extra zuur. Maar we hebben nog genoeg om voor te vechten," besluit hij.

Lees meer over
Rick Karsdorp
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties