Hansson debuteert met gelijkspel in Feyenoord 2

Feyenoord 2 heeft maandagavond op het kunstgras van BVV Barendrecht de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag 2 gelijk gespeeld. Bij het debuut van keeper Pär Hansson, die de volledige wedstrijd speelde, werd het 2-2. Voor de thuisploeg waren Mats Knoester en Jari Schuurman trefzeker.

De omstandigheden voor een goede pot voetbal waren alles behalve optimaal in Barendrecht. Hevige regenval, een straffe wind en een kunstgrasveld dat al het water dat naar beneden kwam maar net kon verwerken, maakten dat goed combinatiespel een lastige opgave was voor beide ploegen. Die hoefden zich aan hoge passes al helemaal niet te wagen, want de wind droeg de bal in dat geval vaak naar een heel andere plek dan waar die naartoe verstuurd was.

De herfstachtige omstandigheden zorgden nu en dan voor merkwaardige situaties. Een schot van ADO-verdediger Segun Owobowale leek na twintig minuten bijvoorbeeld ver over te zeilen, maar werd door een stevige tegenwind toch nog richting doel geblazen en eindige buiten bereik van keeper Hansson op de deklat. Hansson had even eerder zijn ploeg behoed voor een achterstand door goed redding te verrichten op een schot van Dennis van der Heijden.

Feyenoord was tot die tijd niet veel verder gekomen dan een schot van Michiel Kramer dat over het doel vloog, maar trok in de slotfase van de eerste helft het initiatief naar zich toe. De opleving zorgde ook voor een voorsprong, die voor een groot deel op het conto van Miquel Nelom mocht worden geschreven. De verdediger trok de bal vanaf de achterlijn terug, waarna het voor Schuurman geen moeilijke opgave was om binnen te schieten.

Na rust had ADO Den Haag niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk de wind mee. Halverwege de tweede helft werd Hansson voor het eerst geklopt, door een van richting veranderd schot dat met enig geluk via Michiel Kramer in het doel viel. Twintig minuten eerder had Kramer aan de andere kant van het veld een belangrijke rol gehad in de 2-0 voor Feyenoord. Een schotje van de spits na een hoekschop stuitte via keeper Tim Coremans voor de voeten van Mats Knoester, die van dichtbij binnen tikte.

Feyenoord 2 wist de voorsprong niet vast te houden. Een kwartier voor tijd stond ADO-spits Van der Heijden vrij voor het doel en kon raak koppen uit een voorzet vanaf de linkerkant: 2-2.

Feyenoord 2 – ADO Den Haag 2 2-2
38’ 1-0 Schuurman
49’ 2-0 Knoester
68’ 2-1 Kramer (e.d.)
73’ 2-2 Van der Heijden

Scheidsrechter: Pérez

Feyenoord 2: Hansson; Nieuwkoop, Van der Meer, Knoester, Nelom; Hamer, Schuurman (82’ Korporaal), Verdonk; Fernandes (82’ Robertha), Kramer en Achahbar.
ADO Den Haag 2: Coremans; David, Ebuehi, Kanon, Owobowale; Ebecilio (60’ Den Otter), Kristensen, Hevel; Korte (62’ Verduijn), Van der Heijden en Gehrt.