''Ook Kuyt, Wouters en Van Gastel moeten opstaan''

''Ook Kuyt, Wouters en Van Gastel moeten opstaan''

De negatieve spiraal waarin Feyenoord verkeert, is een harde leerschool voor trainer Giovanni van Bronckhorst en de ervaren krachten die zich nu moeten laten gelden. Dat stelt oud-speler Regi Blinker tegenover de NOS.

De voormalig Feyenoorder stond tussen 1986 en 1996 onder contract bij de club en ervoer in het seizoen 1987-1988 wat het is om vijf duels op rij te verliezen. "Het vreet aan je. We spraken er veel over en er werd naar allerlei manieren gezocht om toch verbetering te krijgen", vertelt Blinker. "We hadden totaal geen vertrouwen of geloof in de winst."

Routiniers moeten opstaan
Blinker denkt dat de desastreuze reeks van Feyenoord de trainer zal harden. "Van Bronckhorst was als voetballer aan succes gewend bij Barcelona of Glasgow Rangers, dus ik denk dat dit een hele goede leerschool voor hem is", zegt hij. "Ik denk dat Gio ervaren genoeg is om zich als beginnend trainer hier doorheen te slaan. Samen met Dirk Kuijt, Jan Wouters en Jean-Paul van Gastel."

''Zij moeten nu opstaan en zich laten gelden, want dat zijn jongens met veel ervaring. Zij moeten de jonge jongens erdoorheen trekken."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties