Hofland: ''Erg geschrokken van bedreiging Vejinovic''

Hofland: ''Erg geschrokken van bedreiging Vejinovic''

"Mensen die ineens bij je op de stoep staan vanwege voetbalresultaten, dat is erg schrikwekkend." Dat zegt oud-Feyenoorder Kevin Hofland tegen RTL Nieuws. Hij reageert daarmee op het nieuws dat Feyenoord-speler Marko Vejinovic is bedreigd. Hofland werd zelf in 2009 telefonisch bedreigd toen het niet goed ging met Feyenoord.

"Dit is veel erger. Vejinovic stond oog-in-oog met meerdere mensen." Toch gingen de bedreigingen Hofland niet in de koude kleren zitten. "Mijn gezin werd erbij betrokken. De bedreigingen kwamen via ons privénummer, dan komt het wel heel dichtbij. Hij zei: ik weet waar je woont, ik weet waar je kinderen naar school gaan. Dan denk je: waar doe ik het allemaal voor?"

Hofland overwoog in die periode serieus te stoppen. "Je voetbalt dan toch anders, stapt niet meer met zoveel plezier op het veld. Bedreigen gaat wel heel ver. Dat er emoties loskomen in het voetbal is logisch. Een seizoenskaart is duur, supporters willen graag alles winnen, maar dat kan natuurlijk niet. Onvrede en teleurstelling is prima, dat hoort erbij, maar zijn wel grenzen."

Volgens Hofland zijn de bedreigers geen echte Feyenoord-supporters. "Er wordt negatief gedaan over fans, maar ik noemt dit geen fans", zegt hij. "De echte fans stonden meteen op de stoep toen ze van mij hoorden dat ik dreigtelefoontjes kreeg. Ze wilden mij en mijn gezin in de gaten houden zodat ons niet overkwam."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties