Feyenoord start samenwerking met Anne Frank Stichting

Feyenoord start samenwerking met Anne Frank Stichting

Met twee workshops over vooroordelen en discriminatie is begin deze week de samenwerking tussen Feyenoord en de Anne Frank Stichting afgetrapt. In De Kuip gingen zo’n 25 vmbo-leerlingen van vakcollege De Hef met elkaar in gesprek over deze onderwerpen.

De leerlingen van De Hef namen tijdens de workshop deel aan Fair Play, een educatieve en interactieve game over discriminatie en voetbal. In het spel, dat is ontwikkeld door de Anne Frank Stichting, maken jongeren deel uit van een straatvoetbalteam, waarvoor een aanvoerder gekozen moet worden. Hierbij ontstaan lastige situaties rond discriminatie, vooroordelen en groepsdruk. Aan het einde van de game worden de jongeren geconfronteerd met de keuzes die ze gemaakt hebben. Zo ook de leerlingen van De Hef, die na het spelen van het spel met elkaar en met medewerkers van de Anne Frank Stichting over hun keuzes in gesprek gingen. Ook werden respect en gedragsnormen in zijn algemeenheid besproken.

Feyenoord wil de kennis en expertise van de Anne Frank Stichting in de komende periode zo breed mogelijk gaan inzetten binnen de maatschappelijke projecten. ‘Wij vinden het geweldig om met Feyenoord samen te werken’, zegt Lies Schippers van de afdeling Educatieve Projecten van de Anne Frank Stichting. ‘Jongeren tussen de 15 en 18 jaar vormen onze voornaamste doelgroep. Wij proberen hen buiten scholen voornamelijk te bereiken via sportclubs. Via de maatschappelijke projecten van Feyenoord kunnen wij direct met hen in contact komen. De leerlingen van De Hef komen uit een wijk (Feijenoord, red.) waar ze regelmatig te maken hebben met discriminatie en racisme. Voor ons is het van onschatbare waarde dat we die onderwerpen onder hen bespreekbaar kunnen maken.’

‘Dat zo’n grote club als Feyenoord als eerste betaald voetbalorganisatie ons programma omarmt, geeft ons programma extra slagkracht’, vervolgt Schippers. ‘Daarnaast leren wij er zelf van, omdat we inhoudelijke feedback krijgen van de Feyenoord-medewerkers. Zo helpen we elkaar om jongeren bewust en weerbaar te maken als het om vooroordelen en discriminatie gaat.’

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties