''Bert was een van de weinige die echt vertrouwen in mij had''

''Bert was een van de weinige die echt vertrouwen in mij had''

Vanaf het seizoen 2003/2004 kwam Dirk Kuyt uit voor Feyenoord. De transfersom bedroeg één miljoen euro. Bij de Rotterdammers werd hij ondanks aanvankelijke twijfel bij het thuispubliek een publiekslieveling "Bij veel mensen was er altijd twijfel. Bert was een van de weinige bij Feyenoord die echt vertrouwen in mij had," zegt de aanvaller.

"We hebben het al zovaak gehad over de kwaliteiten van Dirk", zegt Van Marwijk in Studio Voetbal. "Een van de belangrijkste dingen is dat je spelers tegenwoordig makkelijk kunt scouten op zijn basistalent, op zijn afkomst en op zijn opleiding. Maar het is heel moeilijk om iemand te beoordelen op een hoger niveau. Daar heb ik weleens fouten mee gemaakt, maar dat doe je op basis van gevoel. Dat was bij Dirk zo."

Bert van Marwijk heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat Kuyt op de radar beland is bij Feyenoord. De oud-trainer van de Rotterdammers zorgde er persoonlijk voor dat de Katwijker de transfer van FC Utrecht naar Feyenoord maakte. "Uiteindelijk vroeg Jorien van Den Herik aan me: wat doen we nou? Ik zei: doen", aldus Van Marwijk.

Lees meer over
Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties