Kuyt: ''We zijn goed op weg naar kampioenschap''

Kuyt: ''We zijn goed op weg naar kampioenschap''

De eredivisie is bijna halverwege en na 14 speelronden bezet Feyenoord de tweede plaats, met één punt meer dan landskampioen PSV. Volgens Dirk Kuyt, wiens ploeg een achterstand van drie punten heeft op Ajax, gaat Feyenoord zich de komende maanden dan ook mengen in de strijd om de titel.

"Die vraag wordt me elke week gesteld", zei Kuyt toen hij in Studio Voetbal werd gevraagd naar de titelkansen van Feyenoord. "Je hebt een ambitie. En ik ben niet naar Feyenoord gekomen om elke week lekker te voetballen, maar om een doelstelling te halen. En of dat realistisch is, dat moet aan het eind van het seizoen blijken. We zijn in ieder geval goed op weg. Vorig jaar stond Feyenoord rond deze tijd een sloot punten achter op Ajax en PSV. Ik denk dat het nu veel realistischer is om de strijd aan te gaan."

Met elf doelpunten had Kuijt een belangrijk aandeel in de tien overwinningen van de Rotterdammers. Michiel Kramer, zijn compagnon in de Feyenoord-aanval, kwam tot nog toe tot drie treffers minder. Volgens Kuijt is de van ADO overgekomen Kramer 'een heerlijke spits om mee samen te spelen'. "Hij is een soort van kapstok, iemand die altijd diep staat. Iemand die altijd aan het loeren is om een goal te maken en daardoor mensen naar zich toetrekt. Daardoor heeft hij er al een aantal keer voor gezorgd dat ik een goal kon maken. Hij speelt dienend én scoort."

Lees meer over
Dirk Kuyt Michiel Kramer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties