Feyenoord A1 zeker van kampioenspoule na zege op AZ

Vanwege de hevige regenval vrijdagnacht moesten de thuiswedstrijden van Feyenoord A2, C1 en D1 zaterdag tegen respectievelijk Alexandria '66 A1, AZ C1 en ADO Den Haag D1 noodgedwongen worden afgelast. Feyenoord A1 speelde later op de middag wél en versloeg AZ A1 met 3-0. Door de zege heeft de A1 zich nu al geplaatst voor de kampioenspoule, die na de winterstop van start gaat. Feyenoord B1 won met pijn en moeite bij ADO Den Haag B1: 1-2. Feyenoord B2 kwam vrijdagavond al in actie en verzekerde zich eveneens van een ticket voor de kampioenspoule dankzij een 2-0 thuiszege op Sparta B2. Feyenoord C2 had in Limburg weinig te duchten van Fortuna Sittard C2: 0-5.

FEYENOORD A1 ZET AZ A1 OPZIJ EN PLAATST ZICH VOOR KAMPIOENSPOULE
Feyenoord A1 heeft zaterdag een knappe overwinning geboekt op directe concurrent AZ A1. Op Varkenoord werd het 3-0 voor de ploeg van trainer Marcel Koning, die zich door de zege nu al heeft geplaatst voor de kampioenspoule na de winterstop. 'Voetballend kan het zeker nog beter, maar feit is dat we die poule vrij gemakkelijk hebben gehaald', aldus Koning. 'We hebben tot dusver 23 punten uit 10 wedstrijden verzameld, daar kan ik alleen maar heel erg tevreden mee zijn.'

Het was voor beide ploegen moeilijk voetballen op het slechte veld op Varkenoord, dat 's nachts was geteisterd door hevige regenval. 'Het was een matige wedstrijd. Maar Feyenoord was beter, dus de overwinning was zeker terecht', vertelde Koning, die vond dat zijn team in de eerste helft vooral slordig was in de omschakelmomenten. 'We kregen geen grip op AZ. Desalniettemin creëerden we wel twee honderd procent kansen.' Die gingen er alleen niet in. Een 0-0 ruststand lag het meest voor de hand, totdat Marlon Slabbekoorn het in de 42ste minuut op zijn heupen kreeg. De aanvaller dribbelde op fraaie wijze door de verdediging van AZ heen en rondde zijn actie vervolgens heerlijk af met een schot in de verre hoek: 1-0.

Na de pauze kreeg de thuisploeg meer controle over de wedstrijd. Feyenoord zette hoger druk en de 2-0 leek slechts een kwestie van tijd. Toch zou het tot de 80ste minuut duren voordat de Rotterdammers het duel beslisten. De keeper van AZ ging bepaald niet vrijuit bij een goed ingeschoten vrije trap van Gustavo Hamer. Zes minuten later zorgde Calvin Verdonk met een benutte strafschop voor het slotakkoord.

Feyenoord A1 - AZ A1 3-0
42' 1-0 Marlon Slabbekoorn
80' 2-0 Gustavo Hamer
86' 3-0 Calvin Verdonk (strafschop)

Opstelling Feyenoord A1: Bijlow; Kingsale, Van der Meer, Knoester, Absalem; Van Haaren, Verdonk, Hamer; Den Hoedt, Robertha en Slabbekoorn.

FEYENOORD B1 MOEIZAAM VOORBIJ ADO DEN HAAG B1
Feyenoord B1 heeft zaterdagmiddag met pijn en moeite drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd bij ADO Den Haag B1. De ploeg van trainer Cor Adriaanse keek halverwege nog tegen een achterstand aan (1-0), maar draaide de wedstrijd na rust om: 1-2.

De Rotterdammers kwamen in de eerste helft niet best voor de dag. 'Ik vond ons heel slap aan de wedstrijd beginnen', vertelde Adriaanse. 'Er was weinig druk op de bal en we verloren veel duels. ADO Den Haag kwam ook op voorsprong via een afstandsschot, waarbij wij totaal geen druk op de bal gaven.' Overigens had Feyenoord voor dat Haagse openingsdoelpunt wel een goede kans op de voorsprong, maar middenvelder Jordy Wehrmann weigerde de bal breed te leggen op de meegelopen Dylan Vente.

In de tweede helft was de bal iets vaker in het bezit van Feyenoord en via Achraf el Bouchataoui, die de paal raakte, was de ploeg van Adriaanse dicht bij de gelijkmaker. Die viel twintig minuten voor tijd alsnog: een handsbal in het zestienmetergebied leverde Feyenoord een strafschop op, die door topschutter Vente werd verzilverd: 1-1. Diezelfde Vente raakte kort daarna de paal, waarna een minuut later alsnog de 1-2 viel via Wehrmann. In de slotfase kwam Feyenoord vervolgens niet meer in de problemen. Adriaanse: 'Maar als wij niet met de goede instelling het veld ingaan, kun je het tegen elke tegenstander lastig krijgen. Elke wedstrijd moeten we aan de bak.'

ADO Den Haag B1 - Feyenoord B1 1-2
32' 1-0
70' 1-1 Dylan Vente (strafschop)
74' 1-2 Jordy Wehrmann

Opstelling Feyenoord B1: Beukers; Reith, Blesgraaf, Kaptein (62' Van Wetten), Malacia; Wehrmann, Van Mullem, El Bouchataoui (56' Choukoud); Kubilinskas (56' Amadin), Vente en Chong.

FEYENOORD B2 BOEKT TICKET VOOR KAMPIOENSPOULE
Feyenoord B2 heeft zich vrijdagavond verzekerd van een startbewijs voor de kampioenspoule, die na de winterstop van start gaat. De ploeg van trainer Edwin de Graaf won in eigen huis met 2-0 van stadsgenoot Sparta B2 en heeft als nummer twee met nog twee duels te gaan een onoverbrugbare marge van negen punten opgebouwd ten opzichte van nummer vijf Brabant United B2. 'Missie geslaagd', reageerde De Graaf dan ook tevreden. 'Nu is het nog zaak om zo hoog mogelijk te eindigen en na de winterstop gaat het dan pas echt beginnen.'

Feyenoord begon goed aan de derby. Het baltempo lag hoog en de passing was zuiver. De thuisploeg kreeg al in de derde minuut een enorme kans, die net naast ging. Uit de daaropvolgende corner was het rechtsback Selahattin Aslan die Feyenoord op voorsprong zette met een fraai schot in de bovenhoek. 'Echte grote mogelijkheden hebben we in het restant van de eerste helft niet meer gehad', erkende De Graaf. 'Onze aanvallen stokten telkens rond het strafschopgebied. Aan de andere kant zijn we ook niet in de problemen gekomen. Sparta heeft amper een kans gecreëerd.'

Vlak na rust was het spits Delpiero Reboe die de marge verdubbelde. Daarna werd het aanvallend gezien wat slordiger bij Feyenoord, dat in tegenstelling tot eerdere wedstrijden dit seizoen de tegenpartij echter niet meer in de wedstrijd liet komen. De Graaf: 'We hebben weinig meer weggegeven en daar ben ik heel tevreden over. Dit was een dik verdiende overwinning.'

Feyenoord B2 - Sparta B2 2-0
4' 1-0 Selahattin Aslan
43' 2-0 Delpiero Reboe

Opstelling Feyenoord B2: Koorevaar; Aslan (41' Loshi), Geertruida, Wong-Si-Kwie (65' Amadin), Smeulers; Heijberg (55' Lewis), Kokcu, Huijgen; Van Ewijk, Reboe (60' Kalentjev) en Bibuljica.

FEYENOORD C2 OPPERMACHTIG AAN FORTUNA SITTARD C2
Feyenoord C2 heeft zaterdag een eenvoudige overwinning geboekt in Zuid-Limburg. Tegen Fortuna Sittard C2 werd het 0-5 voor de ploeg van trainer Daniel van der Meulen. 'Vooral in de tweede helft hebben we kunnen domineren', aldus Van der Meulen.

Op een zwaar veld begon Feyenoord goed aan de wedstrijd. Denso Kasius kreeg een grote kans op de openingstreffer, maar raakte de buitenkant van de paal. Niet veel later, na zo’n tien minuten spelen, viel de openingsgoal alsnog. Op aangeven van Abdel Belarbi verschalkte Kasius ditmaal wél de Limburgse doelman: 0-1. De Rotterdammers, die het zonder de geblesseerden Sven Zitman, Rutger Bax en Zenya Deurloo moesten stellen, maakten vervolgens een mindere fase door, maar sloegen op het juiste moment toe. Vlak voor de pauze rondde aanvaller Jordy Axt een mooie steekbal van Révelino Kramer goed af.

Na rust waren de bezoekers duidelijk een maatje te groot voor Fortuna Sittard C2. Abdel Belarbi tekende, op aangeven van Aime Omgba, al snel voor de 0-3, waarna de 0-4 van de voet van opnieuw Denso Kasius kwam. Invaller Stan Maas verzorgde vlak voor tijd het slotakkoord: 0-5. 'We hadden na rust ook zomaar uit kunnen lopen naar 0-7 of 0-8', vertelde Van der Meulen, die Belarbi, Maas en Tiago Cükür ook nog goede kansen zag missen. 'We hebben kunnen domineren op hun helft. Ik ben tevreden.'

Fortuna Sittard C2 - Feyenoord C2 0-5
10' 0-1 Denso Kasius
29' 0-2 Jordy Axt
40' 0-3 Abdel Belarbi
46' 0-4 Denso Kasius
53' 0-5 Stan Maas

Opstelling Feyenoord C2: Sikanic; Van der Sloot, Dalen, Brugman (60' Esajas), Van der Zeeuw (60' Papendrecht); Naujoks, Omgba (48' Maas), Kramer (41' Valk); Kasius, Axt (41' Cükür) en Belarbi.