''Mijn eerste bezoek aan Feyenoord vergeet ik nooit meer''

''Mijn eerste bezoek aan Feyenoord vergeet ik nooit meer''

Simon Gustafson zal zijn eerste bezoek aan Feyenoord nooit vergeten. ''Nee, niet vanwege het stadion of de stad. Feyenoord kende inmiddels geen geheimen meer voor mij.''

"Als voetballiefhebber wist ik al het nodige van de club en vanaf het moment dat ik doorkreeg dat de club mij volgde, ben ik mij verder in Feyenoord gaan verdiepen. Dus op dat gebied hoefde niemand mij nog te overtuigen", vertelt de Zweedse zomeraanwinst van de Rotterdammers in de nieuwe editie van ELF Voetbal, die deze week is verschenen en waarin hij uitgebreid aan het woord komt.

Gustafson herinnert zich die dag om een heel andere reden. "Het was die dag tropisch heet, het was geloof ik bijna veertig graden! En omdat niemand ons mocht zien, zaten we ergens in een achterafkamertje zonder airco ons kapot te zweten. Onze shirts waren drijfnat, maar de gesprekken verliepen uitstekend en daar ging het tenslotte om. Later kregen we nog een rondleiding door de stad."

Daarmee kwam een goed einde aan een lange snuffeltocht, die in april een flinke duw kreeg toen technisch directeur Martin van Geel een Feyenoord-shirt en boek had meegenomen. Ze spraken met mijn vader en mijn zaakwaarnemer en wilden mij die dag ook het liefst zien voetballen. Dat ging alleen een beetje moeilijk, omdat ik vanwege een derde gele kaart geschorst was..." Iets dat Feyenoord om een knullige reden was ontgaan.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties