De tegenstander: Excelsior wil doorpakken in derby

De tegenstander: Excelsior wil doorpakken in derby

Excelsior is klaar voor de derby van Rotterdam. De ploeg van hoofdtrainer Fons Groenendijk maakt met drie overwinningen in de laatste zes competitiewedstrijden een prima periode door en leeft daardoor vol zelfvertrouwen toe naar de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. 'De grote broer van Zuid' werd voor het laatst verslagen in 2010 en als het aan de Kralingers ligt, komt daar komende zaterdag verandering in.

Het seizoen van Excelsior kent tot dusver twee gezichten. Zo lekker als het de afgelopen twee maanden gaat, zo stroef verliep de start van de competitie. Eind september stond de teller na zeven duels pas op één overwinning, behaald tegen hekkensluiter De Graafschap (3-0). Met de intrede van de herfst kwamen ook de punten in Kralingen, waardoor de club met het laagste budget in de Eredivisie nu verrassend op de elfde plaats staat.

Het begon met een thuisoverwinning op FC Utrecht, gevolgd door een op de valreep behaald bonuspunt in Eindhoven op bezoek bij PSV. Vervolgens zag Groenendijk zijn elftal in Kerkrade én Tilburg de volle buit pakken, terwijl Excelsior afgelopen weekend met een gelijkspel te weinig kreeg in de uitwedstrijd tegen nummer vier Heracles Almelo. In plaats van daarover zijn teleurstelling te uiten, koesterde Groenendijk het punt. ‘Tot dusver verloor alleen Ajax dit seizoen niet in Almelo. Dan mogen wij als Excelsior niet klagen met een punt’, zei de coach.

Met elf punten uit de laatste zes wedstrijden heeft Excelsior voorlopig afstand genomen van de onderste plaatsen op de ranglijst. En dat terwijl het nauwelijks realistisch leek om de prestaties van vorig seizoen (vijftiende plaats) te evenaren of zelfs te verbeteren. ‘De ploeg staat goed’, stelt Groenendijk, die als geen ander weet dat een overwinning in de Rotterdamse derby voor een nog een extra boost kan zorgen bij zijn ploeg.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties