'Geweld Rome-rellen begon bij Italiaanse politie'

'Geweld Rome-rellen begon bij Italiaanse politie'

Het geweld bij de Rome-rellen door Feyenoord-supporters begon met de Italiaanse politie. Dat impliceert een Rotterdamse agent in een jurdische verklaring. Voordat de rellen uitbraken, zouden Italiaanse agenten hebben aangekondigd dat ze supporters gingen 'aanvallen', schrijft het Algemeen Dagblad.

De Italiaanse politie kondigde voor de rellen in Rome uitbraken aan dat ze de supporters van Feyenoord gingen 'aanvallen'. 'They're going to be attacked' waren de letterlijke woorden in het Engels. Dat blijkt uit het dossier van de 44 verdachten, die vanaf vrijdag tijdens een megaproces van vier dagen terecht staan bij de Rotterdamse rechtbank.

Nadat de Mobiele Eenheid op één rij ging staan, liepen de supporters gehaast naar de smalle straat. Al snel sloeg de vlam in de pan. Supporters gooiden met flessen naar de ME'ers, die op hun beurt veel geweld gebruikten. Volgens een advocaat zou het geweld zijn begonnen, toen een supporter die in de fontein viel, rake klappen kreeg van de ME.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties