Nelom trefzeker bij beloften: ''Koos goed zijn momenten''

Nelom trefzeker bij beloften: ''Koos goed zijn momenten''

Jong Feyenoord heeft maandagavond drie punten kunnen bijschrijven aan het totaal in de Reservecompetitie Poule A voor beloftenteams. Dankzij twee doelpunten van Miquel Nelom en een treffer van Jari Schuurman was de ploeg met 2-3 te sterk voor hekkensluiter Jong VVV/Helmond Sport. Zodoende blijft Jong Feyenoord koploper, met drie punten voorsprong op achtervolger Jong sc Heerenveen.

Jong Feyenoord kende een vliegende start in Venlo, aangezien Nelom al na drie minuten spelen de score opende. Desondanks sprak assistent-coach Roy Makaay van een lastige openingsfase. ''De tegenstander speelde in een 5-3-2 systeem, waardoor het voor ons even zoeken was hoe we daarmee om moesten gaan. Soms deden we dat goed, in andere fases wat minder. Qua inzet was er zoals altijd niets op het elftal aan te merken.''

De speelwijze van de thuisploeg had ook zo zijn voordelen voor Jong Feyenoord, zag Makaay. De ruimte lag bij onze backs en daar heeft met name Miquel met twee goals van geprofiteerd. Hij koos goed zijn momenten. We hebben de kansen gehad om meer doelpunten te maken, maar al met al ben ik tevreden en is dit een verdiende overwinning'', besloot de oud-spits.

Jong VVV/Helmond Sport – Jong Feyenoord 2-3
Scoreverloop:
3’ 0-1 Nelom
39’ 1-1
42’ 1-2 Schuurman
67’ 1-3 Nelom
69’ 2-3

Scheidsrechter: Mulder

Opstelling Jong Feyenoord: Hahn; Nieuwkoop, Van der Meer, Van der Heijden, Nelom; Schuurman, Verdonk, Toornstra; Basacikoglu, Achahbar en Roberta (75’ Den Hoedt).

Lees meer over
Anass Achahbar Bart Nieuwkoop Jens Toornstra Calvin Verdonk Bilal Basacikoglu Warner Hahn Jari Schuurman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties