''We hebben een positief eigen vermogen van vijftien miljoen''

''We hebben een positief eigen vermogen van vijftien miljoen''

De Rotterdammers hebben de afgelopen jaren een forse schuldenlast weggewerkt. Eric Gudde legt uit hoe Feyenoord dit heeft kunnen realiseren. ''We hadden 43 miljoen euro schuld en 35 miljoen negatief eigen vermogen. Nu hebben we al anderhalf jaar geen schulden meer en hebben we een positief eigen vermogen van vijftien miljoen euro.''

''We zijn meer omzet gaan draaien dan dat we kosten hebben gemaakt,'' vervolgt hij in gesprek met de NOS. ''Dus de tering naar de nering zetten, spijkerhard bezuinigen, maar ook de omzet vergroten. Wie de jaarstukken bekijkt, ziet dat we de laatste vier jaar iedere keer een positieve transferbalans hebben geboekt. Mede door onze voortreffelijke jeugdopleiding, maar ook door goede aankopen die we goed hebben verkocht. En we hebben een kapitaalinjectie gekregen van de Vrienden van Feyenoord. Die drie dingen hebben laten zien dat dit de manier is om het voor elkaar te krijgen."

Feyenoord heeft nu weer miljoenen te besteden op de transfermarkt, maar gaat geen onverantwoorde investeringen meer doen. De komst van Ziyech is daarom ook uitgesloten in de winterstop. "Dat is een speler waar we anderhalf jaar zeer geïnteresseerd in waren. Bovendien hebben we met Simon Gustafson, Jens Toornstra en Tonny Vilhena uitstekende spelers voor die positie," zegt hij.

Lees meer over
Jens Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties