Basacikoglu reageert op ophef: ''Ik wilde Suarez nadoen''

Basacikoglu reageert op ophef: ''Ik wilde Suarez nadoen''

Bilal Basacikoglu was vanmiddag, als invaller, trefzeker namens Feyenoord. In de wedstrijd tegen FC Twente, die met 5-0 werd gewonnen, schoot Basacikoglu de bal achter doelman Drommel. Tijdens het vieren van zijn treffer, maakte de aanvaller met zijn handen het gebaar van pistolen. De actie leidde op social media tot ophef, met de aanslagen in Parijs in het achterhoofd.

De ophef is ook de aanvaller zelf niet ontgaan. "Voor de duidelijkheid: het was geen gebaar om te schieten”, schrijft de Turk op Twitter. "Het was de bedoeling om Suarez (oud-speler van Ajax, red.) na te doen." Even na het plaatsen van het bericht, werd de tweet verwijderd. Later paste hij zijn bericht aan: "Het was niet de bedoeling om schietgebaren te maken. Het leek er wel op, maar het was niet de gedachte erachter."

Het is niet de eerste keer dat de buitenspeler in opspraak komt. In de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag was Basacikoglu slachtoffer van een overtreding van ADO-aanvaller Edouard Duplan, die daarvoor een rode kaart kreeg. Na de overtreding rolde Basacikoglu meters door, wat zelfs buitenlandse media-aandacht kreeg.

Lees meer over
Bilal Basacikoglu
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties