Gemeente wil gebied rond De Kuip opknappen

Gemeente wil gebied rond De Kuip opknappen

De Gemeente Rotterdam gaat het gebied rond De Kuip enorm opknappen. De huidige woonwijk Veranda moet nog meer een uitgaanscentrum worden. Ook wil de stad nieuwe woningen in deze omgeving neerzetten. Momenteel is bioscoopcomplex Pathé De Kuip een van de trekpleisters van de wijk.

Waar een eventueel nieuw stadion komt, is nog niet bekend. Wel stelde een grote groep aandeelhouders vorige week dat er voor Feyenoord op dit moment vier opties op tafel liggen, waarvan drie aan de Nieuwe Maas: bij Klein-België, op het parkeerterrein naast de Gamma en op het Eiland van Brienenoord. Ook de Stadiondriehoek is volgens hen nog in beeld, weet het Algemeen Dagblad.

In de loop van volgende maand wordt de gebiedsvisie gepresenteerd aan de gemeenteraad. Daarna zullen alle betrokken, zoals bewoners en ondernemers, hun zegje kunnen doen. Vervolgens zal Feyenoord bepalen of de huidige Kuip tóch wordt vernieuwd, of voor een nieuwbouwvariant wordt gekozen. Voor de zomer van 2016 moet een 'verdere uitwerking van de plannen' het levenslicht zien.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties