Terugblik: Hattrick Guidetti tegen FC Twente

Feyenoord heeft het de laatste jaren in eigen huis lastig in wedstrijden tegen FC Twente. De laatste ontmoeting met de Tukkers werd weliswaar met 3-1 gewonnen, maar in de twee voorafgaande seizoenen slaagde Feyenoord er niet in om van FC Twente te winnen (0-0 in 2012-2013, 1-4 in 2013-2014). Dat Feyenoord in december 2011 wél wist te winnen van de Enschedese club, was te danken aan een loepzuivere hattrick van John Guidetti.

De Zweedse spits maakte nog voor rust drie doelpunten, maar zag hoe FC Twente zich in de tweede helft knap terug knokte. De bezoekers scoorden twee keer en waren in de blessuretijd dicht bij de gelijkmaker.