''Niet handig vooraf te melden als je extra maatregelen neemt''

''Niet handig vooraf te melden als je extra maatregelen neemt''

De voetbalclubs Feyenoord, Ajax en ADO Den Haag hebben gisteren laten weten extra maatregelen te nemen naar aanleiding van de gebuertenissen in Parijs. Hans van de Sande begrijpt niet waarom deze informatie naar buiten werd gebracht. De hoogleraar noemt de extra maatregelen dan ook onzin.

"Het is in elk geval niet handig het vooraf te melden als je extra maatregelen neemt. Voetbalvandalen verschillen in die zin niet van die jongens van IS dat ook zij proberen met een korte klap aandacht te vragen", vertelt Hans van de Sande. "Maar gek zijn ze ook niet. Vandalen weten al lang dat bij het gooien van vuurwerk de pakkans in stadion tegenwoordig groot is, daarom richten zich meer en meer op het zingen van leuzen."

"Nu zullen ze denken: er zijn extra controles. Laten we dus een vuurwerkbom neerleggen buiten het stadion. Dat is ook afdoende om paniek te veroorzaken", vervolgt de hoogleraar zijn verhaal tegen het Algemeen Dagblad. De maatregelen zijn wat hem betreft dan ook onzin. "Onnodig. De kans dat één van de Nederlandse stadions doelwit gaat zijn, is echt vele malen kleiner dan één procent. Iedereen raakt altijd meteen in paniek als er iets vreselijks is gebeurd. Uit die gedachte worden allerlei maatregelen genomen. Maar het is bijna altijd voor niets."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties