Kongolo over linksbackpositie: ''Ik sta er positief in''

Kongolo over linksbackpositie: ''Ik sta er positief in''

In het nieuwe magazine van de Feyenoord Supportersvereniging 'Hand in Hand' 3 van dit seizoen onder meer een interview met de linksback van Feyenoord Terence Kongolo. Teamspirit is voor de 21-jarige verdediger het belangrijkste in het voetbal. Toch kreeg de van Concolese afkomst voetballer ook te maken met teleurstelling, door samen met het Nederlands elftal kwalificatie voor het EK in Frankrijk mis te lopen.

Inmiddels heeft hij de knop omgezet en focust hij zich volledig op Feyenoord en zijn eigen ontwikkeling. Hand in Hand sprak met de even bescheiden als gedreven verdediger.

Jij was bij de selectie tijdens de laatste twee wedstrijden van het Nederlands Elftal. Welke sfeer hing er?

"Een sfeer van volledige focus op de training en de wedstrijden. Iedereen had maar één doel en dat was kwalificeren voor het EK. De laatste wedstrijd tegen Tsjechië liep anders dan verwacht. Toch was de sfeer en de spirit vooraf goed en was er 100% inzet van iedereen. We hebben alles gegeven maar jammer genoeg is het niet gelukt."

Wat is volgens jou de belangrijkste reden van het niet plaatsen voor het EK? Waar is het fout gegaan?

"We hebben gewoon te veel punten laten liggen. Dan wordt het aan het einde van de reeks moeilijk om je te herpakken. Toch was er hoop dat we die twee laatste wedstrijden zouden winnen en de Turken nog punten lieten zouden laten liggen, maar we zijn er niet in geslaagd."

Voel je je lekker op de linksbackpositie? Je lijkt goed in vorm?

"Ik voel me erg lekker! We pakken punten met het team. Het herkennen van spelsituaties gaat me steeds beter af. Ik sta er positief in en heb het gevoel dat ik me op de linksbackpositie goed kan ontwikkelen. Natuurlijk zijn er nog genoeg verbeterpunten. Van Bronckhorst geeft me nuttige tips, hij heeft natuurlijk zelf lang op die positie gespeeld."

Jullie draaien bovenin mee. Had je dat verwacht voorafgaand aan dit seizoen?

"Verwacht is een groot woord. Het was vooral belangrijk om de start van de competitie goed door te komen. Toen hebben we veel punten gepakt. Er waren toch relatief veel nieuwe jongens, de onderlinge band werd steeds beter en het spel ook. Zo hebben we een hele goede start gemaakt, punten gepakt en ook ons voetbal zal steeds beter worden."

Wat is in jouw ogen de reden van het succes tot nu toe?

"Teamspirit! Dat is het allerbelangrijkst in voetbal en in wedstrijden. Je mag elkaar nooit laten vallen in wedstrijden. Dat vind ik het allerbelangrijkst, dat we als team spelen", aldus Kongolo.

Lees het gehele interview met Kongolo in het magazine van de Feyenoord Supportersvereniging: Verder in Hand in Hand: 'over mijn lijk met Ben Wijnstekers, de snor van Jozef Kiprich, interview met coördinator medische staf Rene Dannenburg, dagje met RTV Rijnmond en op de bank met Jolanda Hoogenboom. Ook de agenda en notulen voor de aankomend Algemene Ledenvergadering ( 9 december) zijn bijgesloten en stellen de voorgedragen bestuursleden zich voor.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties