''Wat ik hier meemaak, is niet te vergelijken met Feyenoord''

''Wat ik hier meemaak, is niet te vergelijken met Feyenoord''

Tjaronn Chery hoopte lang op een transfer naar de Nederlandse top, maar de voormalig spelmaker van FC Groningen etaleert zijn kwaliteiten nu in het Engelse Championship. Fred Rutten wilde hem afgelopen winter naar Feyenoord halen, maar de clubleiding niet. Balen doet Chery niet.

''Wie ik ook spreek uit Nederland, iedereen zegt dat ik bij Ajax, PSV of Feyenoord had moeten spelen'', vertelt Chery tegen Voetbal International. ''Ik weet zeker dat ik daar zou passen, want ze spelen altijd op de helft van de tegenstander. Bij die topclubs maak ik zeker vijftien tot twintig goals per seizoen. Maar ja, uit die hoek heb ik niks gehoord. Dan houdt het gewoon op.''

Alleen van Rutten dan. ''Ik heb begrepen dat Van Geel vond dat ze al te veel middenvelders hadden. En ik zou te duur zijn. Op dat moment baalde ik stevig dat een transfer naar Feyenoord afketste, maar achteraf is het beter zo. Met Groningen heb ik de beker gewonnen, een hoogtepunt voor mij als voetballer, en nu zit ik prima in Engeland.''

"Wat ik hier meemaak, kun je niet vergelijken met Feyenoord", vervolgt hij. "Begrijp me niet verkeerd, De Kuip is een supermooi stadion. Maar hier in Engeland is de voetbalsfeer overál geweldig, heb ik de uitdaging van een zware, nieuwe competitie en verdien ik een salaris dat ze in Rotterdam niet betalen."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties