''Normaal zou je de aandacht lekker op de spelers richten''

''Normaal zou je de aandacht lekker op de spelers richten''

Bas Nijhuis werd afgelopen zondag na de Eredivisie-topper tussen Feyenoord en Ajax (1-1) volop besproken. Zo passeerde de bal vlak voor de gelijkmaker de zijlijn en werd er geschreeuwd om één of meerdere rode kaarten. Zelf kan de scheidsechter daar niets mee.

Nijhuis werd in allerlei media besproken. "Het is wel zo dat als je zo'n wedstrijd fluit, er wel veel aandacht is. Normaal zou je de aandacht lekker op de spelers richten en niet op de scheidsrechter, maar kennelijk is het in de nieuwe media zo dat ook de scheidsrechter volledig in het nieuws komt", reageerde de leidsman bij RTV Oost.

Toch heeft hij er wel begrip voor. "Het is de vierde keer dat ik zo'n wedstrijd fluit en je weet dat dit één van de twee grote wedstrijden in Nederland is", aldus Nijhuis, die vooral van Voetbal Inside genoot. "Ik vind het mooi dat Voetbal Inside met Roelof Luinge een oud-scheidsrechter uitnodigde en die legt dan uit hoe de regel echt is."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties