Van Hooijdonk: ''Riedewald had rood moeten krijgen''

Van Hooijdonk: ''Riedewald had rood moeten krijgen''

Pierre van Hooijdonk vindt dat scheidsrechter Bas Nijhuis meerdere rode kaarten had moeten uitdelen tijdens de Klassieker. Volgens de oud-aanvaller hadden zowel Feyenoorder Karim El Ahmadi als Ajacied Jaïro Riedewald van het veld gestuurd moeten worden.

"Riedewald had rood moeten krijgen toen hij Kramer neerhaalde", oordeelde Van Hooijdonk in Studio Voetbal. "Het gaat hier om een 100 procent doelkans die Kramer ontnomen wordt. Ook El Ahmadi moest rood krijgen voor de tackle op Arek Milik. Je ziet dat het echt een bewuste trap is. Ongelooflijk, want de scheidsrechter staat op drie meter afstand toe te kijken."

Henk ten Cate, die zelf een verleden heeft bij Ajax, deelde deze visie. "Er waren tackles bij die op het randje waren. Als de scheidsrechter consequent fluit, had hij El Ahmadi allang een keer geel gegeven. In dat geval was hij er dus vanaf gegaan", luidde zijn oordeel in het praatprogramma.

Lees meer over
Kenneth Vermeer Eric Botteghin Dirk Kuyt Rick Karsdorp Michiel Kramer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties