Kuyt belde Blind geirriteerd: ''Ik eis natuurlijk helemaal niks''

Kuyt belde Blind geirriteerd: ''Ik eis natuurlijk helemaal niks''

Danny Blind wilde Dirk Kuyt oproepen voor de laatste twee EK-kwalificatiewedstrijden tegen Kazachstan en Tsjechië, maar de aanvaller van Feyenoord ging niet op die uitnodiging in. De bondscoach zei maandag dat Kuyt alleen wilde komen als hij een basisplaats zou krijgen en daar stond de Katwijker raar van te kijken. Geïrriteerd pakte hij de telefoon en belde hij Blind op.

Volgens Kuyt heeft de bondscoach het maandag niet goed uitgelegd: “Het klonk een beetje raar dat ik een basisplaats eiste. Ik eis natuurlijk helemaal niks”, zei hij voor de camera van de NOS. “Ik heb geen eisen aan de bondscoach gesteld en hij niet aan mij. Klaar. We hebben eventjes de plooitjes gladgestreken.”

Kuyt nam onder Guus Hiddink afscheid van het Nederlands elftal, om anderen de kans te geven. Hij zei er toen bij dat hij open stond voor een rentree, wanneer de nationale ploeg hem echt nodig had. “Dat heb ik met de huidige bondscoach nogmaals besproken. Als de nood aan de man was geweest, had ik de afgelopen periode ín het veld van waarde kunnen zijn”, sloot Kuyt af.

Lees meer over
Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties