Karsdorp is zijn vader eeuwig dankbaar

Karsdorp is zijn vader eeuwig dankbaar

Anderhalve week na zijn eerste Klassieker staat voor Rick Karsdorp zondag zijn tweede ontmoeting met Ajax alweer op het programma. Het 20-jarige talent is met recht een kind van de club. Al vanaf zijn negende loopt Karsdorp rond in het rood-wit van de Rotterdammers, met uitzondering van één seizoen.

Want vijf jaar geleden moest de jonge Karsdorp zijn aandacht in de eerste plaats richten op school in plaats van op voetbal. In overleg met de club besloot zijn vader hem een jaar weg te houden van sportcomplex Varkenoord.

"Ik ging al vroeg naar een Rotterdamse school", zegt de in Schoonhoven geboren voetballer. "Elke dag met een busje heen en weer. Op een gegeven moment ben ik gaan spijbelen en waren de cijfers slecht. Toen nam mijn vader die beslissing."

Lastige jongen

Op het moment zelf kon de tiener het besluit maar moeilijk verkroppen. Jaren later denkt hij daar anders over. "Ik ben mijn vader dankbaar. Ik was een lastige jongen. Dan is het fantastisch dat je pa je zo steunt."
Inmiddels heeft Karsdorp zijn kans als rechtsback bij Feyenoord gepakt en is hij hard op weg om een lieveling van het legioen te worden. Dat wordt ook opgemerkt door de clubleiding. Zijn contract werd deze week verlengd tot 2020.

Twintig jaar, een basisplaats in Feyenoord 1, een nieuw contract en tot nu toe honderd procent score in de Klassieker: het zijn mooie tijden voor Karsdorp. Ongetwijfeld kan het voor hem nog mooier worden met opnieuw een zege in De Kuip op aartsrivaal Ajax.

Lees meer over
Rick Karsdorp
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties