''We hebben wat recht te zetten na het resultaat tegen ADO''

''We hebben wat recht te zetten na het resultaat tegen ADO''

Vandaag in Feyenoord TV werd er uiteraard uitgebreid aandacht besteed aan de klassieker die aankomende zondag voor de tweede keer binnen korte tijd op het programma staat. Maar ook werd er gekeken naar de Feyenoorders die het Nederlands elftal mogen vertegenwoordigen in de wedstrijden tegen Wales en tegen Duitsland. De meest opvallende naam in de selectie van Danny Blind was waarschijnlijk Marko Vejinovic.

De 25-jarige Vejinovic had nog de mogelijkheid om te kiezen voor een interlandcarrière met Servië, Bosnië en Nederland, maar nu de uitnodiging voor het Nederlands elftal er is gekomen lijkt de keuze gemaakt. ''Het is heel erg mooi dat ik voor het Nederland mag gaan spelen'', zei een zichtbaar trotse middenvelder met een enorme glimlach. Het zijn maar twee oefenpotjes maar toch is het niet niks als Vejinovic tijdens de wedstrijden opeens tussen sterren als Bale, Schweinsteiger en Müller loopt. ''Ik ben mezelf en blijf mezelf ook daar. Tegen Duitsland is natuurlijk een hele grote wedstrijd, maar eerst aankomende zondag natuurlijk hé.''

Karim El Ahmadi heeft vertrouwen in een goede afloop van de wedstrijd aankomende zondag en zei er het volgende over: ''We hebben wat recht te zetten na het resultaat tegen ADO, maar dit is altijd een wedstrijd apart. Als je de stand ziet dan moeten we gewoon winnen en we spelen ook nog eens thuis, we zullen proberen om hetzelfde te brengen als woensdag voor de beker''. Tegen ADO verspilde Feyenoord drie hele dure punten waardoor er nu extra druk op de wedstrijd tegen Ajax staat. Bij verlies zullen de Amsterdammers op zes punten voorsprong staan, maar als Feyenoord daarentegen wint dan staan de Rotterdammers weer gedeeld aan kop met Ajax. De Marokkaan won woensdag in de beker zijn eerste wedstrijd van Ajax en zal er dus alles aan willen doen om dit aantal meteen te verdubbelen.

Rick Karsdorp die net zijn contract heeft verlengd, maakte na 4 á 5 weken blessureleed zijn rentree in de bekerwedstrijd tegen Ajax. ''Ik had me geen betere rentree kunnen wensen. Een avondwedstrijd thuis in de Kuip tegen Ajax, dat zie je niet vaak meer. En het is fantastisch dat je die wedstrijd dan ook nog wint met 1-0 in de laatste minuut''. Karsdorp gelooft dat het een extra voorsprong geeft op Ajax dat er in de bekerwedstrijd werd gewonnen. ''Ik denk ook dat het wel goed zit met de revanchegevoelens in de groep'', doelde hij op de knullige nederlaag tegen ADO Den Haag van vorige week. De Feyenoorders hoeven niet extra gemotiveerd te worden voor aankomende zondag. ''Nee, zij staan drie punten voor op ons. Ondanks dat we wel van ze hebben gewonnen in de beker, dit is weer een andere wedstrijd en we moeten gewoon winnen om weer gelijk te komen in punten''. Karsdorp voelt zich weer helemaal fit, en is er op gebrand om zijn vorm terug te gaan vinden in de Klassieker.

Lees meer over
Rick Karsdorp
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties