De Boer: ''Niet laten leiden door het publiek en opstootjes''

De Boer: ''Niet laten leiden door het publiek en opstootjes''

Ajax-trainer Frank de Boer hoopt dat zijn ploeg in de Klassieker tegen Feyenoord van aankomende zondag zijn eigen spel zal gaan spelen en zich niet laat meeslepen door het spel wat de Rotterdammers gaan spelen. Dit vertelde de oefenmeester vrijdagmiddag op de persconferentie.

''Tegen Feyenoord moeten we niet weer in hun spel meegaan. Dat kost heel veel kracht. In balbezit moeten we zuiniger zijn. Dat betekent niet dat we zonder risico moeten spelen, maar met meer bravoure en vertrouwen. Bovendien moet je, als je goed speelt, dat wel uitdrukken in doelpunten. Dan speel je ook makkelijker. We moeten ons eigen spel spelen en ons niet laten leiden door het publiek, de arbitrage en opstootjes'', laat De Boer weten.

''Ik denk dat het gelijkwaardig is. Zij hebben het voordeel dat zij niet midweeks een wedstrijd hebben hoeven spelen en ze zullen zich willen revancheren voor de nederlaag tegen ADO Den Haag. Feyenoord is bovendien al de hele week met ons bezig, wij kunnen ons daar eigenlijk pas vanaf morgen mee bezighouden. Maar we kunnen Feyenoord op zes punten zetten. Als dat kan, moet je dat natuurlijk niet nalaten,'' sluit de trainer af.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties