Nijhuis: ''Klassieker in De Kuip vindt men de grootste''

Nijhuis: ''Klassieker in De Kuip vindt men de grootste''

Bas Nijhuis is aangesteld als scheidsrechter tijdens de wedstrijd Feyenoord - Ajax van aankomende zondag. De arbiter kreeg de afgelopen twee jaar veel lof omdat hij de toppers in Nederland niet 'doodfluit'. Nijhuis kijkt uit naar het duel in De Kuip.

"Beide Klassiekers zijn eigenlijk even mooi, maar onderling bij de scheidsrechters is Feyenoord - Ajax de mooiste en grootste van het jaar. Dat is iets van oudsher denk ik. Ik heb beide wedstrijden gehad en vind het zowel in De Kuip als de Arena even geweldig. In Rotterdam gaan ze tekeer, maar dat kunnen ze in Amsterdam ook'', vertelt de leidsman in TC Tubantia.

Volgt Nijhuis het wetboek van handhaving of fluit hij puur op gevoel? ''Met het wetboek in de hand, maar zeker ook op gevoel. Bij een doorgebroken speler, denk je bij De Klassieker niet: 'ik geef hier alleen maar geel voor'. Je kunt niet marchanderen. Maar er zijn wel dingen die je laat gaan of juist niet. Dat is een gevoelskwestie.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties