''De teleurstelling en woede dropen van hem af''

''De teleurstelling en woede dropen van hem af''

De euforie was groot bij Feyenoord na het uitschakelen van Ajax in de beker, vorige week. Een paar dagen later werd er op bezoek bij ADO Den Haag echter plotseling met 1-0 verloren. Ronald de Boer werd niet verrast door die nederlaag.

Door de nederlaag tegen ADO zal Feyenoord weer tot op het bot gemotiveerd zijn voor de Klassieker tegen Ajax van komende zondag. "Na de nederlaag van Feyenoord bij ADO Den Haag is De Klas­sieker van komende zondag opeens een echte zespuntenwedstrijd. Daarbij ligt de druk bij de Rotterdammers. Als ze verliezen, is het gat met Ajax plotseling gegroeid tot zes punten. Daarom kan ik me de frustratie bij Giovanni van Bronckhorst ook zo goed voorstellen. Na de wedstrijd in Den Haag zag ik hem heen en weer wippen voor de camera", schrijft De Boer in zijn column in Voetbal International.

"De teleurstelling en woede dropen van hem af. Van Bronckhorst beseft als geen ander dat het goede gevoel, de euforie van een paar dagen eerder, zó weer de prullenbak in kon. Toch verbaasde het me zeker niet dat Feyenoord een flinke terugslag kende. Tegen Ajax hoefden ze het spel niet te maken, maar tegen ADO wachtte opeens een heel andere wedstrijd. Andere ondergrond, andere sfeer. Ik was benieuwd of Feyenoord daarmee om kon gaan, temeer omdat ze niet gewend zijn twee keer per week te spelen. Het resultaat was dat de ploeg geen moment aanspraak maakte op de overwinning."

Waar dat precies aan ligt, is lastig aan te geven, vindt De Boer. ''Hoe is dit mogelijk? Na een grote wedstrijd is het volgende duel vooral iets mentaals. Feyenoord zag je in Den Haag alleen maar reageren, geen moment zelf het initiatief pakken. Dan ben je overal steeds net te laat en roep je het onheil over jezelf af."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties