Wijnstekers: ''Ik heb het hart van een supporter''

Wijnstekers: ''Ik heb het hart van een supporter''

Feyenoord gaat tijdens De Klassieker van aankomende zondag de hartslag meten van honderd supporters om aandacht te vragen voor de Hartstichting. Ben Wijnstekers, aanvoerder van het kampioensteam in 1984, is één van hen. ''Die meter van mij zal wel doorslaan'', vertelt de Rotterdammer tegenover Metro.

''Zeker als ik me net zo gedraag als tijdens de bekerwedstrijd van vorige week. Maar wat de uitkomst ook zal zijn, ik ben bang dat ik niet meer verander in hoe ik meeleef. Feyenoord is mijn cluppie, ik heb het hart van een supporter. Daarmee heb ik al heel wat Klassiekers overleefd.''

Wijnstekers vindt het belangrijk dat er aandacht wordt gevraagd voor de Hartstichting, want zelf heeft hij te maken gehad met vernauwde aders. ''Een paar dagen later zijn er stents geplaatst zodat mijn bloed weer normaal kon stromen. Door die operatie is het goed gekomen. Maar als ik iets langer was doorgelopen met waarvan ik dacht dat het vermoeidheid was, had het een hartstilstand kunnen betekenen.”

Komende zondag gaat hij dus weer volledig los. ''Iemand die me niet kent zal zich afvragen wat daar nou weer voor een idioot naar de wedstrijd staat te kijken, mijn vrouw en Gerard Meijer zeggen: Ben, doe nou eens normaal, laat je niet zo gáán. Maar ik laat me júíst gaan, moet die spanning kwijt. Opkroppen, dat doe ik niet meer.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties