'Blind houdt Feyenoorders weer op de bank'

'Blind houdt Feyenoorders weer op de bank'

Bondscoach Danny Blind gaat weinig veranderen aan zijn basiselftal voor de wedstrijd tegen Tsjechië. Het Algemeen Dagblad denkt dat alleen de keeper noodgedwongen gewijzigd wordt. Jeroen Zoet van PSV neemt de plek in van de geblesseerde Ajacied Jasper Cillessen. Dat betekent dat Feyenoorders Terence Kongolo en Eljero Elia weer op de bank zitten.

Ook Kenneth Vermeer, die door het afhaken van de geblesseerde Cillessen en Tim Krul, het moet doen me een reserverol. Blind houdt zijn basis verder intact. Kenny Tete start daarom wederom als rechtsback, in het centrum van de defensie staan Jeffrey Bruma en Virgil van Dijk, terwijl Jaïro Riedewald aan de linkerkant van de verdediging staat. Op het middenveld beginnen Georginio Wijnaldum, Daley Blind en Wesley Sneijder.

Opnieuw is er ook plek voor Anwar El Ghazi, die als rechtsbuiten opgesteld wordt. Hij moet samen met linksbuiten Memphis Depay de spits Klaas Jan Huntelaar van bruikbare voorzetten voorzien. Huntelaar lijkt opnieuw de voorkeur te krijgen boven Robin van Persie, die bij afwezigheid van Arjen Robben de aanvoerder is. Aangezien Van Persie waarschijnlijk niet start, krijgt Sneijder de band om de arm.

Het dagblad weet dat heel Nederland moet bidden voor een goede afloop. "Er is nog leven", hoopte coach Blind tegen beter weten in. 'Alsof hij de voetbalgoden om een gunst wilde vragen. Meer opties zijn er even niet voor Oranje', schrijft de krant tot slot.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Zoet; Tete, Bruma, Van Dijk, Riedewald; Wijnaldum, Blind, Sneijder; El Ghazi, Huntelaar en Memphis.

Lees meer over
Kenneth Vermeer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties