Kuyt: ''Het liefst voetbal ik nog jaren bij Feyenoord''

Kuyt: ''Het liefst voetbal ik nog jaren bij Feyenoord''

Hand in Hand nummer twee is uit. Het magazine van de Feyenoord Supportersvereniging (FSV) staat weer boordevol met interviews, feiten en weetjes. In dit nummer ondermeer een interview met mister Duracell, Dirk Kuyt, die dit seizoen terugkeerde naar Feyenoord en die nog vol met ambitie zit. "Het liefst voetbal ik nog jaren bij Feyenoord.'

Na bijna tien jaar is Dirk Kuyt terug in De Kuip. Met zijn 35 jaar is hij de oudste selectiespeler maar misschien is ook wel de fitste van het team. Na een prachtige loopbaan bij Liverpool en Fenerbahçe is Kuyt blij om weer terug te zijn bij de echte club van zijn dromen. Hand in Hand maakt hernieuwd kennis met de teamplayer pur sang en onderzoekt of hij in die tien jaar veranderd is.

Hoe is het om terug te zijn in Rotterdam?

"Het voelt heel erg goed. Vanaf het moment dat ik bij Feyenoord heb getekend heb ik enorm uitgekeken naar mijn terugkeer hier. Ik voel veel waardering van iedereen binnen en buiten de club en dat is een geweldig gevoel. Dat geeft een enorme stimulans om er een fantastisch jaar van te maken."

Je woont inmiddels in Noordwijk en de keuze om terug te gaan naar Nederland was ook vanwege het naar school gaan van jullie kinderen...

"Mijn familie is heel belangrijk voor me, maar mijn keuze voor een terugkeer naar Feyenoord had niet zo zeer met onze kinderen te maken. Dat had later ook gekund. Na negen jaar in het buitenland is het wel fijn voor hen om terug te zijn in Nederland. Het belangrijkste was dat ik zelf graag terug wilde naar Feyenoord. Fenerbahçe wilde me graag houden maar terug naar Feyenoord was mijn grote wens. Ik vond dat dat moment gekomen was."

Is er veel veranderd bij Feyenoord ten opzichte van je vorige periode hier, toen je vertrok in 2006?

"Ja en nee. Je speelt nog steeds in een fantastisch stadion en veel mensen van toen werken nog steeds hier. De warmte van die mensen is hier nog steeds. Qua spelersgroep is er heel veel veranderd. Destijds was ik een jonge speler die in een team speelde met ervaren jongens als Van Hooijdonk, Paauwe, Lodewijks en kort met Bosvelt. Nu ben ik de ervaren speler. Eén ding is zeker, Feyenoord is altijd mijn club gebleven."

Niet dat je carrière nu al afgelopen is, maar als je toch al voorzichtig terugkijkt: welke wedstrijd is je het meest bijgebleven?

"Eigenlijk kijk ik niet zo vaak terug, ik heb altijd vooruitgekeken en naar de volgende wedstrijd toegeleefd. Het is heel gek, maar ik sprak onlangs Alfons Groenendijk over vroeger. Hij was 34 toen ik 17 was en hij haalde mij op om naar Utrecht te rijden. We realiseerden ons dat die 17 jaar voorbij zijn gevlogen. Dat komt ook omdat ik nog steeds alleen maar vooruitkijk. Ik ben natuurlijk wel trots dat ik successen heb gehaald met Oranje en met Liverpool op Anfield Road. Ik heb op het allerhoogste niveau gespeeld tegen clubs als Real Madrid, Barcelona, Milan, Chelsea, noem maar op. Ik heb gewoon heel veel hoogtepunten beleefd als ik daarop terugkijk. Voorlopig blijf ik echter vooruitkijken en hoop dat het moment dat ik alleen nog maar kan terugkijken nog lang voor me uitgeschoven blijft."

Lees het gehele interview met Dirk Kuyt in Hand in Hand nummer 2. Verder in HiH ondermeer: Op de bank bij de vrouw van... Emile Meijer, rubriek over mijn lijk met Michel van der Korput, interview met verdediger Jan -Arie van der Heijden en in vergeten Feyenoorders: Mariano Bombarda.

Lees meer over
Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties