Curacao Soccer Academy verslaat Feyenoord in de finale

Curaçao Soccer Academy (CSA) is woensdagavond in het Dr. Ir. Frank Essed stadion kampioen geworden van het SPSB-internationaal U15 voetbaltoernooi. Na een 2-2 gelijkspel tegen Feyenoord bleek de Antilliaanse ploeg beter te zijn in het trappen van penalty's.

CSA startte de wedstrijd uitstekend en creëerde vanaf het begin reële scoringskansen. Ronathan Willems opende bijna de score voor CSA, maar zijn vrijetrap vanuit 40 meter afstand ramde de paal. Feyenoord die steeds beter kwam opzetten zou toch voor rust nog de score openen. Marouan Azarkan wist op fenomenale wijze drie tegenstanders te passeren en verschalkte de CSA doelman: 1-0. Na rust begon CSA wederom sterk en maakte Shurendric Fransinet de gelijkmaker: 1-1.

Niet lang daarna kwam CSA zelfs op voorsprong via Ronathan Willems die met zijn gevaarlijke vrijetrappen dit keer wel doel trof: 2-1. Feyenoord moest dringend gelijkmaken en het lukte de Rotterdammers ook. Azarkan zag zijn inzet vanuit een vrije trap tegen de deklat komen, waarna Wouter Burger uit de rebound het leder makkelijk kon inkoppen: 2-2. Na Burger zijn doelpunt kwamen ploegen niet tot scoren en werd de wedstrijd verlengd met 7.5 minuten. Ook hier werd er niet gescoord en moesten ploegen zich gereed maken voor het trappen van penalty's. Uit de vier genomen penalty's scoorde Feyenoord slechts een keer, terwijl CSA drie keer op rij wist te scoren en de penalty reeks won met 3-1.

Voor de derde/ vierde plaats namen Tony’s Football School (TFS) en Suriname het tegen elkaar op. TFS won vrij makkelijk met 4-1 van onze nationale selectie en was dus goed voor de derde plaats in dit toernooi. Suriname is na dit verlies geëindigd op de vierde plaats. Voor TFS waren Gillian Bruin, Roscello Vlijter en Archero Hoever (2X) de doelpuntenmakers. Voor Suriname was Franklin Palmtak trefzeker: 3-1. Ook om de vijfde/ zesde plaats werd er gestreden. Daar won Bonaire met 5-2 van Frans Guyana en ging dus met de vijfde plek vandoor.