''Toen ik Karsdorp zag spelen wist ik het meteen''

''Toen ik Karsdorp zag spelen wist ik het meteen''

Vleugelverdediger Rick Karsdorp speelt momenteel de pannen van het dak bij Feyenoord. En bondscoach Danny Blind schreef zijn naam al eens op toen hij een voorselectie moest maken voor het Nederlands elftal. Karsdorp is potentieel gezien een ontzettend goede back, en Fred Rutten, de oud-coach van de Rotterdammers, zag dat meteen al.

In gesprek met het Algemeen Dagblad vertelt de oefenmeester: "Karsdorp was een groter speler in de A1 als nummer 10, en deed het prima. Maar vorig seizoen had ik op die posities geen plaats voor hem. De manier waarop hij die rol invulde, correspondeerde niet met hoe ik wilde voetballen. Maar ik zag wel meteen wat in die jongen. Net over uit de A1 ging hij het positiespel staan regelen. Ik heb even ingegrepen, maar wist wel meteen: dat is er eentje."

Eerder liet Rutten al weten: "Rick Karsdorp kan het beamen. In de winter heb ik tegen hem gezegd: je bent rechtsback en anders ga je maar wat anders doen. Alles draait om de intrinsieke motivatie van de speler. Als die er niet is, houdt alles op. Is die er wel, kun je zelfs bijna international worden. Net zoals Rick."

Lees meer over
Rick Karsdorp
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties