Van Persie: ''Feyenoord en PSV lopen een stuk voor''

Van Persie: ''Feyenoord en PSV lopen een stuk voor''

Het mogelijke mislopen van het EK in Frankrijk is volgens Robin van Persie geen aanleiding tot grote paniek. Dat het Nederlands voetbal momenteel in een dip zit, is volgens hem inherent aan de grootte van het land. “Wat wij doen is heel knap”, richt de spits van Fenerbahçe zich op de goede prestaties van de afgelopen jaren op de grote toernooien.

Nederland mag volgens Van Persie niet vergeleken worden bijvoorbeeld Brazilië en Duitsland. Die landen hebben veel meer inwoners en dus veel meer mogelijkheden. Relatief gezien doet Oranje uitstekend, ook al gaat het nu even minder. “Afgelopen zomer organiseerde ik het RVP-jeugdtoernooi waaraan de beste teams van Duitsland, Engeland en Nederland meededen. Ploegen als Feyenoord en PSV lopen een stuk voor op de buitenlandse jeugd”, zegt hij in Metro.

“We doen al heel veel dingen heel goed. Het is niet zo slecht als mensen het vaak doen voorkomen. We zijn de afgelopen jaren gewoon verwend met een tweede en derde plek op een WK”, vervolgt Van Persie in het gratis dagblad. Hij pleit er dan ook voor om een ‘middenweg in de kritiek’ te vinden. “Dat is beter voor iedereen.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties