''Toen die club failliet ging, kon ik naar Feyenoord''

''Toen die club failliet ging, kon ik naar Feyenoord''

Bart Nieuwkoop (19) debuteerde gisteren als verdediger in de hoofdmacht van Feyenoord. Trainer Giovanni van Bronckhorst zette de jongeling in de basis als vervanger van de geblesseerde Rick Karsdorp. De uit het Zeeuwse Tholen afkomstige rechtspoot moest zich na 65 minuten met kramp laten vervangen.

''Het kan beter, maar ik ben tevreden,'' zei Nieuwkoop tegenover het Algemeen Dagblad over de wedstrijd. De verdediger voegt zich in een rijtje met onder anderen Adri van Male, Willem van Hanegem, Peter van Vossen en Gérard de Nooijer: spelers uit de hoofdmacht van Feyenoord met een Zeeuwse achtergrond.

''Er zijn veel mensen in Zeeland die trots zijn dat ik een kans krijg bij Feyenoord,'' zegt hij. ''Ik heb tot de C'tjes bij RBC gespeeld. Toen die club failliet ging, kon ik naar Feyenoord. Ik ben opgeleid als middenvelder, maar net als Rick Karsdorp krijg ik nu een kans als verdediger.''

Lees meer over
Bart Nieuwkoop Rick Karsdorp
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties