''Er is een goede klik en lekkere sfeer in de kleedkamer''

Eljero Elia vindt dat de overwinning op De Graafschap wel iets zegt over de mentale kwaliteiten van Feyenoord. De Rotterdammers waren in de eerste helft dramatisch, maar na de rust werd het duel alsnog omgezet in een winstpartij (1-2)

''Zoiets moet je meemaken, uit op De Vijverberg, om ervan te leren'', stelt de doelpuntenmaker in De Telegraaf. ''Veel jongens bij ons hebben dit nog nooit meegemaakt. In mijn tijd bij FC Twente was het nog erger. Toen was er nog veel meer ervaring in de eredivisie aanwezig en stonden er meer houthakkers achterin.''

''We moesten juist uit hun spelletje – met wat schoppen - zien weg te blijven en het balletje laten gaan. De tweede helft stonden we allemaal ons man. Uiteindelijk komt het aan op mentale kracht. Winnaarsmentaliteit en door blijven gaan tot de laatste minuut. Dat we deze wedstrijd alsnog hebben gewonnen, zegt mentaal gezien heel veel over ons'', aldus Elia.

De linkerspits geniet bij Feyenoord en zijn goede spel van de afgelopen weken werd ook nog - weliswaar door een blessuregeval - beloond met een plek bij Oranje. ''Er is een goede klik en een lekkere sfeer in de kleedkamer. Het is lachen, gieren, brullen, maar als we gaan trainen héél serieus. Die hele mix is perfect.''