Ochtendjournaal: Mysterieuze machteloosheid

Ochtendjournaal: Mysterieuze machteloosheid

De Nederlandse pers schrijft graag over Feyenoord. Daags na de moeizame overwinning op De Graafschap (1-2) zet FR12.nl in de rubriek het Ochtendjournaal op een rijtje wat onderwerp van gesprek is in de landelijke ochtendkranten.

''Medekoploper met huiswerk'', kopt het Algemeen Dagblad vandaag. Feyenoord zakte in de eerste helft zo erg door de ondergrens dat ''het schaamrood op de kaken had moeten verschijnen'', vindt de krant. ''Het voetbal deed in Doetinchem bijna pijn aan de ogen. Feyenoord leek in balbezit vaak maar iets te doen.'' Volgens het AD leek de strijdwijze van de Superboeren op die van Roda JC en zullen meer ploegen die gaan hanteren tegen de Rotterdammers.

Alleen Tonny Vilhena krijgt een compliment. ''De manier waarop de jongeling doelpuntenmaker Elia vrijspeelde, oogstte terecht applaus.'' De Telegraaf vindt na gesprekken met Elia en Kuyt dat Feyenoord teamspirit als wapen heeft. ''De duw van Kramer in het gezicht van Van de Pavert gaf net zo goed aan dat de Rotterdammers de mentaliteit hebben van: tot hier en niet verder'', schrijft het blad. ''Het is de instelling waarop de club groot werd.''

De Volkskrant vraagt zich af hoe ploegen nu zo slap aan een wedstrijd kunnen beginnen ondanks alle waarschuwingen vooraf. ''Lang geleden schreef sportjournalist Joris van den Bergh over de mysterieuze krachten waardoor een sporter boven zichzelf kan uitstijgen. Kennelijk bestaat er ook een mysterieuze machteloosheid waardoor de sporter precies het tegenovergestelde beleeft.'' Ook termen als slordig, gemakzuchtig en ontluisterend worden genoemd.

''Tot ver buiten de kleedkamermuren was de donderspeech te horen, zo woedend was de coach op de wanprestatie van zijn pupillen die voor rust op niet één fatsoenlijke aanval te betrappen waren geweest'', schrijft Trouw. ''Feyenoord had geen verweer op het vechtvoetbal van de thuisclub'', oordeelt de krant.

Lees meer over
Dirk Kuyt Michiel Kramer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties