Feyenoord A1, B1 en B2 winnen toppers

Feyenoord B1 heeft de eerste ‘mini-Klassieker’ van het seizoen zaterdagmiddag omgezet in een 3-0 overwinning. Tegen Ajax B1 sloeg het elftal van trainer Cor Adriaanse in de eerste helft al drie keer toe via Mohamed Choukoud (2x) en Dylan Vente. Ook Feyenoord A1 boekte een mooie overwinning. Het hoogste jeugdelftal van Feyenoord won dankzij een doelpunt van Nigel Robertha bij PSV A1 (0-1) en is nog altijd ongeslagen. Feyenoord A2 hield aan het uitduel tegen VVV/Helmond Sport A1 een punt over (1-1). Net als Feyenoord A1 versloeg Feyenoord B2 de leeftijdsgenoten van PSV. Het elftal van trainer Edwin de Graaf won met 2-1 en verkleinde het gat met koploper PSV B2, dat tot zaterdag nog geen punt liet liggen, tot drie punten. Feyenoord C2 won de stadsderby van Sparta Rotterdam C2 (2-0), terwijl Feyenoord D1 niet verder kwam dan 1-1 bij MVV D1.

FEYENOORD A1 BOEKT VERDIENDE ZEGE BIJ PSV A1
Feyenoord A1 heeft zaterdag goede zaken gedaan. Het elftal van trainer Marcel Koning behield zijn ongeslagen status door in Eindhoven knap af te rekenen met PSV A1. Nigel Robertha maakte namens de Rotterdammers het enige doelpunt van de wedstrijd.

In de openingsfase gaven beide teams elkaar weinig toe op De Herdgang. Feyenoord kreeg een kans via Gustavo Hamer, die na een goede combinatie met Mo el Hankouri en Marlon Slabbekoorn voor de PSV-keeper verscheen. Zijn inzet trof echter geen doel. De laatste fase van de eerste helft was voor de thuisploeg, maar tot Eindhovense doelpunten leidde dat overwicht niet.

Na rust was de eerste grote kans voor de bezoekers, maar op aangeven van Marlon Slabbekoorn kon Nigel Robertha net niet genoeg kracht achter zijn doelpoging zetten. Iets later had Robertha wel succes. In het zestienmetergebied van PSV werd de aanvaller goed ingespeeld, waarna hij goed wegdraaide en in de korte hoek afrondde: 0-1.

Feyenoord bleef vervolgens het overwicht houden en kreeg via invaller Mans Herrmann nog een kansje op een tweede treffer. In de slotfase kwam de uitploeg nooit meer in de problemen. ‘We hebben de wedstrijd vrij gemakkelijk uit kunnen spelen na het doelpunt van Nigel’, vertelde trainer Marcel Koning, die zijn doelman Justin Bijlow in de tweede helft zag uitvallen met een bovenbeenblessure. ‘Ik denk dat wij nog een stuk beter kunnen, zeker als je kijkt naar ons spel in de eerste helft. Dit zijn wedstrijden die je wilt winnen en ik denk dat deze zege ons toekwam.’

PSV A1 – Feyenoord A1 0-1
Scoreverloop:
54' 0-1 Nigel Robertha

Opstelling Feyenoord A1: Bijlow (62' Ten Hove); Den Hoedt, Hammouti, Knoester, Absalem; Van der Meer, Hamer, El Hankouri (61' Van Haaren); Fernandes (61' Hermann), Robertha (69' Kingsale) en Slabbekoorn (85' Korporaal).

FEYENOORD A2 HOUDT PUNT OVER AAN DUEL TEGEN VVV/HELMOND SPORT A1
Feyenoord A2 heeft zaterdagmiddag een punt overgehouden aan het uitduel tegen VVV/Helmond Sport A1. In Venlo deden de Rotterdammers, die vlak na rust op achterstand kwamen, niet onder voor de thuisploeg. ‘Deze uitslag was een goede weerspiegeling van het wedstrijdbeeld’, aldus Feyenoord-coach Jan Gösgens.

In de eerste helft verscheen Feyenoord A2 nauwelijks voor het doel van de thuisploeg. ‘Ik vond VVV/Helmond Sport de bovenliggende partij’, sprak Gösgens. ‘Dat resulteerde overigens niet tot heel veel kansen voor hen. Onze doelman Thodorie Velanas greep wel een keer goed in toen een speler van de thuisploeg voor hem opdook.’

Na rust kwam VVV/Helmond Sport A1 aan de leiding. Een vrije trap werd schitterend achter Feyenoord-keeper Velanas geschoten. Het leek er vervolgens niet op dat de bezoekers snel op gelijke hoogte zouden komen, maar een kwartier later werd het toch 1-1 via invaller Erwin Franse. Gösgens: ‘Die treffer viel eigenlijk een beetje uit de lucht.’

Feyenoord, waar Shurendo Janga ontbrak vanwege een schorsing, greep vervolgens het initiatief en werd een aantal keer gevaarlijk via Sergi Roeleveld, die als invaller een plaag bleek voor de defensie van de gastheren. Doelpunten bleven echter uit. ‘Al met al een terechte uitslag’, besloot de Feyenoord-oefenmeester.

VVV/Helmond Sport A1 – Feyenoord A2 1-1
55' 1-0
70' 1-1 Erwin Franse

Opstelling Feyenoord A2: Velanas; Elmensdorp, Sinteur, Zwartjens, Hempenius (68' Bijl); Roffelsen, Smulder (61' Roeleveld), Guezen; De Jesus (53' Franse), Fagrach en Anes.

FEYENOORD B1 WINT OVERTUIGEND VAN AJAX B1 IN MINI-KLASSIEKER
Feyenoord B1 heeft zaterdag in eigen huis een fraaie zege geboekt op Ajax B1. In de eerste mini-Klassieker van het seizoen werd het 3-0 voor de Rotterdammers. Alle drie de treffers vielen voor rust. Het betekende alweer de vijfde overwinning van het seizoen in evenzoveel wedstrijden voor Feyenoord, dat fier aan kop gaat in de Eredivisie. 'Dit is een heel goede uitslag en het was ook dik verdiend', reageerde trainer Cor Adriaanse opgetogen.

Na een openingsfase waarin Feyenoord nog wat zoekende was, ging de motor langzaam maar zeker op volle toeren draaien. Eerst was het Dylan Vente, die zijn ploeg in de zevende minuut op voorsprong zette vanaf de strafschopstip na een overtreding op Tahith Chong. Acht minuten later tikte Mohamed Choukoud een voorzet van Chong goed binnen: 2-0. En het werd in de 24ste minuut zelfs 3-0 door opnieuw Choukoud, op aangeven van Cheick Touré. ‘Na de eerste goal kregen we echt de overhand. Aanvallend waren we zeer dreigend en effectief’, aldus Adriaanse, die Ajax nog wel een paar keer gevaarlijk zag worden met onder meer een bal op de paal en de lat.

In de tweede helft kwam Feyenoord niet meer in de problemen. Adriaanse: ‘Als je bij rust met 3-0 voor staat tegen Ajax, weet je dat ze gaan komen. Maar we hebben dat prima opgevangen door geconcentreerd en goed vanuit de organisatie te blijven voetballen. Natuurlijk wil je voor die grote uitslag gaan, maar het risico is dan dat je in het mes loopt. Al met al zijn we prima met 't koppie blijven spelen. Vooraf heb ik aangegeven dat dit duel een meetpunt was en dit resultaat is een bevestiging dat we goed bezig zijn.’

Feyenoord B1 - Ajax B1 3-0
7' 1-0 Dylan Vente (strafschop)
15' 2-0 Mohamed Choukoud
24' 3-0 Mohamed Choukoud

Opstelling Feyenoord B1: Beukers; Reith, Van Wetten, Blesgraaf, Malacia; Wehrmann, El Bouchataoui (73' Van Mullem), Choukoud (78' De Roy van Zuydewijn); Touré (67' Kubilinskas), Vente en Chong.

FEYENOORD B2 TERUG IN DE RACE NA DRIEPUNTER TEGEN PSV B2
Feyenoord B2 pakte zaterdagmiddag drie belangrijke punten. Op Varkenoord klopten de Rotterdammers PSV B2, dat voor die wedstrijd nog zonder puntverlies was. Door deze zege is het elftal van trainer Edwin de Graaf opgeklommen naar de tweede plaats. ‘We moesten deze wedstrijd winnen’, aldus de Feyenoord-coach.

Feyenoord had in de eerste helft veelvuldig de bal, maar tot goede aanvallen kwam het nauwelijks. ‘Ik vond dat we voor rust moeilijk de vrije man vonden’, concludeerde De Graaf. ‘In de passing waren we slordig en de jongens die niet aan de bal waren, waren te weinig in beweging. Op zo’n manier kom je niet tot goed aanvalsspel.’

Na de kantenwisseling lukte dat beter. Feyenoord B2 kwam ook snel op voorsprong, maar mocht de Eindhovenaren daarvoor danken. Na een lange bal ontstond er miscommunicatie tussen een PSV-verdediger en de doelman van de bezoekers. Daar profiteerde Feyenoord-aanvaller Delpiero Reboe van: 1-0.

PSV toonde vervolgens wel veerkracht, want vier minuten later kwam de koploper op gelijke hoogte, nadat een inzet via een Feyenoorder ongelukkig achter doelman Joey Koorevaar verdween. De Graaf: ‘Dat was een moment waarbij we een beetje pech hadden, maar gelukkig viel tien minuten later alsnog het winnende doelpunt.’

Bij die winnende treffer was een hoofdrol weggelegd voor verdediger Lutsharel Geertruida. Na een vloeiende aanval, waarbij Teun Heijberg de bal achter zijn standbeen meegaf aan Geertruida, werd de verdediger gevloerd in het zestienmetergebied. De toegekende strafschop werd door hemzelf tegen de touwen geschoten: 2-1. Na die treffer zette PSV alles op alles om de gelijkmaker te forceren, maar Feyenoord bleef overeind. ‘Een spannende slotfase, waarin we gelukkig geen tegendoelpunt kregen. Ik ben tevreden met de vechtlust die mijn spelers hebben laten zien’, aldus De Graaf.

Feyenoord B2 – PSV B2 2-1
43' 1-0 Delpiero Reboe
47' 1-1
58' 2-1 Lutsharel Geetruida (penalty)

Opstelling Feyenoord B2: Koorevaar; Geertruida (80' Aslan), De Kubber (40' Lewis), Wong-Si-Kwie, Loshi; Huijgen, Heijberg, Smeulers (61' Amadin); Van Ewijk, Reboe en Kokcu.

TIENKOPPIG FEYENOORD C2 ZET SPARTA C2 OPZIJ
Feyenoord C2 is met vlag en wimpel geslaagd voor de eerste echte test van het seizoen tegen medekoploper Sparta Rotterdam C2. Op Varkenoord werd het 2-0 voor de ploeg van trainer Daniel van der Meulen, die het gros van de wedstrijd met tien man speelde nadat Sven Zitman al in de twintigste minuut rood had gekregen. ‘Dat maakt deze overwinning des te knapper’, aldus een trotse Van der Meulen.

Feyenoord begon wel wat gespannen aan de topper tegen de stadsgenoot, die ook zijn eerste vier competitieduels had gewonnen. De thuisploeg was slordig in de passing en gaf te veel ruimte weg. Sparta Rotterdam verzuimde er echter van te profiteren. Na twintig minuten kreeg Feyenoord een fikse domper te verwerken toen de scheidsrechter een tackle van Zitman bestrafte met een directe rode kaart.

Nog vijftig minuten verder met tien man, normaal gesproken is dat geen voordeel. ‘Maar na het wegsturen van Sven zijn we juist sterker als team gaan spelen’, zo zag van Der Meulen. De veerkracht van Feyenoord leidde al snel tot kansen en op slag van rust was het raak. Na goed voorbereidend werk van Aimé Omgba zorgde Stan Maas met een fraai schot in de rechterkruising voor de 1-0.

In de tweede helft werd Feyenoord verdedigend op de proef gesteld, maar mede dankzij een flinke dosis arbeid en inzet bleef de ploeg uitstekend overeind. Als klap op de vuurpijl maakte invaller Twan van der Zeeuw er ook nog 2-0 van met een heerlijk schot, dat via de onderkant van de lat in het doel belandde. Van der Meulen: ‘We schakelden na rust echt een tandje bij om elkaar te helpen. En we wonnen ook veel persoonlijke duels. Ik ben echt trots dat we het zo goed voor elkaar hadden.’

Feyenoord C2 - Sparta Rotterdam C2 2-0
34' 1-0 Stan Maas
45' 2-0 Twan van der Zeeuw

Opstelling Feyenoord C2: Sikanic; Van der Sloot, Dalen, Brugman, Esajas; Naujoks, Omgba (63' Valk), Maas; Zitman, Belarbi en Deurloo (36' Van der Zeeuw).

FEYENOORD D1 BLIJFT STEKEN OP GELIJKSPEL BIJ MVV D1
Feyenoord D1 heeft zijn eerste puntenverlies van het seizoen geleden. Na overwinningen op Brabant United D1 (0-2), Fortuna Sittard D1 (0-5), VVV/Helmond Sport D1 (1-2) en Willem II D1 (4-1) bleven de Rotterdammers in Maastricht steken op een 1-1 gelijkspel tegen MVV D1. ‘En dat was absoluut niet nodig geweest. We hadden hier echt met 0-3 of 0-4 moeten winnen’, oordeelde trainer Gaston Taument.

Na een vlakke eerste helft waarin beide ploegen nauwelijks gevaarlijk werden, was het Feyenoord dat na rust veruit de bovenliggende partij was. Het overwicht leidde tot vier à vijf honderd procent kansen voor de bezoekers. Door een gebrek aan scherpte in de afronding bleef het echter heel lang 0-0, tót de laatste minuut van de officiële speeltijd. Rechtsback Jasper Jen Hong Li probeerde het maar eens met een afstandschot van 25 meter: 0-1.

De drie verdiende punten leken binnen, want MVV had immers het hele duel geen kans gekregen. Maar in de laatste minuut van de blessuretijd kwam die er alsnog. Een vrije trap genomen aan de rand van het strafschopgebied viel voor de voeten van de spits van de Maastrichtenaren, die vervolgens niet miste. Taument: ‘Het is heel zuur dat we de wedstrijd toch nog uit handen gaven, maar we hadden het al veel eerder moeten afmaken. Wat het nóg vervelender maakt, is dat we nu ook een kans hebben gemist om de koppositie van Sparta over te nemen.’

MVV D1 - Feyenoord D1 1-1
60' 0-1 Jasper Jen Hong Li
60+2' 1-1

Opstelling Feyenoord D1: Remie; Jen Hong Li, Baars, Owusu, Van Paasen; Oulad M'hand, Hokke, El Massoudi (31' 't Zand); Bodo (31' Van Veldhoven), Tearr (31' Roels) en Christoffel.