Geleidelijke terugkoop VvF-aandelen stap dichterbij

Geleidelijke terugkoop VvF-aandelen stap dichterbij

Feyenoord lijkt snel een begin te willen maken aan het terugkopen van de aandelen van de Vrienden van Feyenoord. De investeerdersgroep laat geen nieuwe participanten meer toe en dus onderzoekt de Rotterdamse club nu de mogelijkheden voor een geleidelijke terugkoop van de aandelen. Dat blijkt uit de gister gepresenteerde jaarrekening.

De VvF, die de club enkele jaren geleden redde van een faillissement, bezit 49 procent van de aandelen van Feyenoord en ontvangt jaarlijks vier procent dividend over de winst. Daarnaast is de groep vertegenwoordigd in de Raad van Commissarissen en hebben de participanten recht op zogeheten 'belevingsrechten', waardoor zij Feyenoord nagenoeg kosteloos kunnen volgen in binnen- en buitenland.

Algemeen directeur Eric Gudde meldde middels een persbericht trots dat Feyenoord in het vorige boekjaar een recordwinst (13,6 miljoen euro) en -omzet (61,8 miljoen euro) heeft gedraaid. Succesvolle transfers (verkoop De Vrij, Pellè, Vormer en Janmaat), een uitstekend Europees jaar en de overstap naar kledingsponsor adidas zijn de hoofdcomponenten van het succesvolle financiële jaar.

De Rotterdammers beschikken verder over een positief eigen vermogen van 15 miljoen euro. De directie overweegt een deel daarvan te gebruiken voor de aanleg van een nieuwe trainingsaccommodatie. Die wens is losgekoppeld van de plannen voor een nieuw of verbouwd stadion.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties