Feyenoord A1 boekt goede oefenzege op Club Brugge A1

Feyenoord A1 heeft het internationale weekend op Varkenoord afgesloten met een 1-0 overwinning op Club Brugge A1. De Rotterdammers, die Feyenoord A2 een dag eerder met 5-2 van Excelsior Moeskroen zagen winnen, produceerden zondag het enige doelpunt van de wedstrijd in de eerste helft via Rick van der Meer.

Feyenoord merkte in de openingsminuten direct dat Club Brugge A1 er een echte wedstrijd van wenste te maken. ‘Die jongens gingen er bovenop, waardoor er lekker veel duels over het gehele veld ontstonden’, vertelde Feyenoord-trainer Marcel Koning, die geen beroep kon doen op Mans Herrmann, Mo el Hankouri en Rashaan Fernandes (allen geblesseerd). ‘We werden overrompeld door die speelwijze, maar konden daarna wel mee in de strijd.’

Na twintig minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Een goede combinatie tussen middenvelders Gustavo Hamer en Rick van der Meer werd door die laatste speler afgerond via de binnenkant van de paal. ‘En na die goal zijn we eigenlijk niet meer in de problemen gekomen. Ook in de tweede helft is Club Brugge A1 nauwelijks gevaarlijk voor ons doel verschenen. Aan onze kant zakte het niveau wel een beetje weg, maar gelukkig brachten de ingebrachte spelers nieuw elan in de wedstrijd’, aldus Koning, die tevreden was met de oefenzege van zijn elftal. ‘Je ziet toch dat er in zo’n internationale wedstrijd iets anders gevraagd wordt. Mijn spelers hebben dat goed opgepakt. Aankomend weekend zijn we vrij. Daardoor kunnen we in alle rust toewerken naar het tweede competitieduel, tegen PEC Zwolle A1.’

Feyenoord A1 – Club Brugge A1 1-0
21' 1-0 Rick van der Meer

Opstelling Feyenoord A1: Velanas; Kingsale, Hammouti, Knoester (58’ Van Haaren), Absalem (68’ Den Hoedt); Van der Meer, Hamer (68’ Guezen), Anez (58’ Korporaal); Franse, Robertha en Slabbekoorn.