Van Bronckhorst: ''We moeten leren van onze fouten''

Giovanni van Bronckhorst zag zijn ploeg zondag tegen PSV sterk uit de startblokken komen, maar vervolgens ook ver terugvallen in de eerste topper van dit seizoen. Het resultaat was een 3-1 nederlaag in Eindhoven. ‘Dat is teleurstellend natuurlijk’, zei de trainer na afloop. ‘Zeker in de eerste helft liepen we in fases te ver achteruit en was PSV de betere. Na rust hadden we kansen om 2-2 te maken, maar die kansen lieten we liggen.’

Van Bronckhorst was kritisch over de wijze waarop Feyenoord de doelpunten weg gaf. ‘Twee keer verloor iemand zijn directe tegenstander uit het oog. Wij moeten leren van die fouten.’

De trainer noemde de strafschop waaruit PSV op 3-1 kwam een bepalend moment in de wedstrijd. Hij wilde niet te lang stilstaan bij het feit of die strafschop terecht was gegeven of niet. ‘Wij moeten naar onszelf kijken. Je weet dat je een strafschop soms mee krijgt en soms tegen.’

‘Iedereen weet dat het voetbal beter moet’, stelde Van Bronckhorst. ‘Aan de andere kant hebben wij negen punten na vier wedstrijden. Na de interlandperiode moeten wij verder op de lijn die we hebben ingezet.’

‘PSV was vandaag de betere’, besloot de trainer. ‘Alleen als je zoals wij de kansen krijgt op 2-2, dan moet je die benutten.’